Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
Venom:
--- Cytat: "waszek_rmc" ---Jest chyba tylko jeden: Liqui Moly Dodatek do Ochrony Filtra DPF 2650
Też z niego korzystam zapobiegawczo
--- Koniec cytatu ---
tak , to właśnie ten
pudzian3:
--- Cytat: "djrexy" ---
Nie wiem jak w PL ale w UK od nowego roku wszystkie stacje diagnostyczne zmieniają oprogramowanie które wykryje brak DPF. Wiem bo mój kolega robi MOT ( przegląd techniczny) i mi odradzał wycinke DPF. On już ma ten program i testuje narazie bete ale od 2019 wszystkie stacje muszą wymienić. Ewentualnie można przemapować i wyłączyć EGR bo tego nowe oprogramowanie nie pokazuje- jeszcze 😁
--- Koniec cytatu ---
dlatego wlasnie jade do PL wyczyscic to ustrojstwo. inaczej poszloby w odstawke :)
DJRexy skad w uk jestes??
mariusz00-82:
Koledzy a co w przypadku jak DPF wypala sądzę do ZERA a kolejne proces wypalania rozpoczyna po 50 km miasto i 70-120 trasa???jestem po kolejnej wizycie w serwisie i wszystko sprawdzają jeżdżą porównują z drugim i40 i parametry są takie same.Doszło do tego że serwis uważa że to prawidłowa praca DPF w Hyundaiu. Wczoraj auto zostawiłem im na parę dni do testów ale słabo to widzę 😢 Macie jakieś pomysły przebieg 117 tyś problem zaczoł się jak zrobiło się ciepło w zimę wypalanie było miasto 300km trasa 440 km
MD13:
mariusz00-82 standardowo tak się dzieje. W mieście mi się tak wypalało co 50 km w trasie ten dystans był większy. Ile mas już najechane?
mariusz00-82:
Przebieg 117 tyś 2014 r to normalne że co drugi dzień wypala się DPF .Raz w tygodniu robię trasę 500 km i wtedy powinno wypalić .W zimę wypalanie przy samym mieście było co 300
Nawigacja
[#] Następna strona