Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
krzysiekchl:
I bajka, ja jestem ciekaw co będzie po założeniu wtrysków i co spowodowało uszkodzenie uszczelek miedzianych.... Nie chciałbym tego drugi raz powtórzyć :( 2400 zł za regenerację to kwota jest + uszczelki, olej itp.
Venom:
faktycznie te uszczelki to dziwna sprawa. Wtryski jak to wtryski, mają prawo przy takim przebiegu ale uszczelki ?
waszek_rmc:
Czy po wymianie łańcucha zawsze zalecane jest planowanie pod nowe uszczelki wtryskiwaczy? Ten znajomy co miał to wymieniane, skarżył sie na dym spod wtrysków. Nie wiem jak się to skończyło, ale podobno mechanik mu wtedy 2 razy uszczelki wymieniał i dodał "ten typ tak ma". Reszty nie znam
krzysiekchl:
Od kilku mechaników słyszałem, że trzeba.
mariusz00-82:
Przebieg 112 tyś
Witam ponownie od 10 tyś kontroluje wypalanie DPF zazwyczaj wypalało miasto co 300 km i trasa co 460 km . Zawsze gdy wypalanie się rozpoczynało wyjeżdżałem w trasę i pozwalałem się do końca wypalić trwa to od 16 do 26 km. Od trzech dni zaczęło mi wypalać co 60 km ,oleju nie przybywa na czwartek jestem umówiony w serwisie na sprawdzenie, auto jest na gwarancji .Czego można się spodziewać po wizycie w serwisie czego mogę od nich żądać czy za wypalenie serwisowe DPF muszę im płacić???? Kto płaci za wymianę oleju po wypalaniu serwisowym??
Nawigacja
[#] Następna strona