Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
MD13:
Niestety ale wygląda ,że masz już filtr trochę zapchany. Jak jeździsz dużo po mieście to wypalanie będzie się załączać częściej. Mi w ciągłej jeździe po mieście załączało się tak co 50 - 60 km. Po wizycie w serwisie możesz się spodziewać tylko dużych wydatków. Oleju będzie ci przybywać. Za nowy olej zapłacisz ty. Masz 2 wyjścia. Jedno czyszczenie filtra i ciągłe badanie i śledzenie wypalania( finalnie dojdziesz do momentu w którym jesteś teraz) lub usunięcie dpf. Wybór należy do ciebie.
Algorytm wypalania est skomplikowany i ciężko go przewidywać. Jak dużo jeździsz po mieście to częstotliwość wypalania proforma będzie skrócona. I w warunkach miejskich nigdy ci się nie dopali . Silnik będzie lał mnóstwo paliwa które pójdzie w olej.
P.S. Mam podobny przebieg jakieś 118 tys
mariusz00-82:
Kolego oleju nie przybywa proces wypalania zawsze jest dokończony trasy są robione i wypala co 460km tylko problem jes jak pojeżdżę pot mieście bo zaczęło wypalać co 60 km...Czy podczas wypalania włącza się wentylator??
Jacek72:
Ja w swoim i40 też miałem problem z wypalaniem DPF. Wcześniej wypalał co ok. 300-350 km. Jazda głównie po mieście, aczkolwiek wszelkie wypalanie, kiedy się rozpoczynało, robione było na trasie, bez przerywania. Dość szybko DPF zaczął się wypalać co ok. 60 km- tak jak u ciebie.
Co zrobiłem ja...Wyciągnąłem fizycznie DPF, zawiozłem do firmy, która zajmuje się czyszczeniem tego ustrojstwa. Wyczyścili to jakoś ciśnieniowo. Czyszczenie wraz z podłączeniem trwało max. godzinę czasu. Po zamontowaniu - jazda gównie miejska (aczkolwiek tak jak pisałem w momencie kiedy się wypala jadę w krótką trasę) DPF się wypala co ok. 600 km. Myślę że w trasie wypalanie będzie co ok. 1000km, ale nie miałem okazji jeszcze tego sprawdzić. Fachowcy z tej firmy twierdzą, że DPF odzyskał 99,9 % swojej sprawności. Jednocześnie dostałem 2 lata gwarancji na tą usługę.
MD13:
--- Cytat: "mariusz00-82" ---Kolego oleju nie przybywa proces wypalania zawsze jest dokończony trasy są robione i wypala co 460km tylko problem jes jak pojeżdżę pot mieście bo zaczęło wypalać co 60 km...Czy podczas wypalania włącza się wentylator??
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem ,że nie przybywa ,ale jak będziesz jeździł cały czas po mieście to może przybywać. Tak jak pisałem wcześniej albo wywalenie dpf albo czyszczenie.
waszek_rmc:
--- Cytat: "Jacek72" ---Ja w swoim i40 też miałem problem z wypalaniem DPF. Wcześniej wypalał co ok. 300-350 km. Jazda głównie po mieście, aczkolwiek wszelkie wypalanie, kiedy się rozpoczynało, robione było na trasie, bez przerywania. Dość szybko DPF zaczął się wypalać co ok. 60 km- tak jak u ciebie.
Co zrobiłem ja...Wyciągnąłem fizycznie DPF, zawiozłem do firmy, która zajmuje się czyszczeniem tego ustrojstwa. Wyczyścili to jakoś ciśnieniowo. Czyszczenie wraz z podłączeniem trwało max. godzinę czasu. Po zamontowaniu - jazda gównie miejska (aczkolwiek tak jak pisałem w momencie kiedy się wypala jadę w krótką trasę) DPF się wypala co ok. 600 km. Myślę że w trasie wypalanie będzie co ok. 1000km, ale nie miałem okazji jeszcze tego sprawdzić. Fachowcy z tej firmy twierdzą, że DPF odzyskał 99,9 % swojej sprawności. Jednocześnie dostałem 2 lata gwarancji na tą usługę.
--- Koniec cytatu ---
Podobnie jak u mnie. Po czyszczeniu wypalanie średnio 500 - 700 km, samej trasy długiej nie robiłem.
Moim zdaniem jak nie ma objawów to poprostu filtr zapchany popiołem, sta mniejsza pojemność a przez to częstsze wypalanie lub czujnik różnicy ciśnień juz mówi papa. Wysyla błędne informacje o zapchaniu DPF a sterownik wymusza dopalanie.
Nawigacja
[#] Następna strona