Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
fsznajder:
Wypalenie w serwisie jest na poziomie 2000, wiem bo właśnie odstawiłem woź bo mam poziom oleju x2,5 razy. Zobaczymy co będzie wymieniane na wstępnej diagnozie na pewno DPF i możliwe ze wtryski. Dodam ze ciągle trasa (3lata = 200 tys). Co doz zwykłego wypalenia to masz racje 1500-2000 w takim zakresie dopala się DPF tylko trzeba jechać z 20 min w tym przedziale obrotów.
Iktorn:
Byłem i zmierzono 16g(?) sadzy w filtrze. Diagnoza albo sam przeciągnę go po A/S w celu wypalenia lub sami wypalają za 300zł + wymiana oleju. Jak to nic nie pomoże to wymiana DPF na gwarancji.
Zweryfikowano także przyrost ilości oleju (jest powyżej max.)
fsznajder:
Ja jestem po wymianie DPF i czujnika-sondy. Przy okazji wymieniono olej i filtr na nowy oraz zaktualizowali navi za free. Już działa program bezpłatny w Polsce.
Spalanie spadło w mieście poniżej 8l wcześniej nie schodziło poniżej 10-11l.
Poza tym na Twoim miejscu wypaliłbym wpierw na gwarancji DPF i zobaczył czy faktycznie uda się wypalić (ja miałem ponad 20gr) jeśli tak to wtedy zmienić olej itd. bo jeśli się nie uda to 300 będziesz w plecy.
ps. Nowy DPF to koszt jedyne 12 tyś :)
Rębajło:
U mnie również DPF wymieniany przy przebiegu 185 tyś.
Spalanie podwyższone,stan oleju ponad normę.Dwa razy wypalali go na Hynka w Warszawie,pojechałem na Śląsk i sytuacja znów taka sama.Serwis Stawowy w Rybniku zdiagnozował wymianę. I już mam mam nowego DPFa... starczy na nastepne 3 lata może:)
prezespl:
Cześć
Mój to i40 z przebiegiem 80 tys. km. Ja mam go od 30 tys.
Przy około 77 tys. zaczęły się problemy z DPF. Do tego przebiegu wypalał raz na 400-500 KM. Auto jeździ w strasie poza miastem 70% autostrada dzień w dzień. Łącznie dziennie około 150 km. Nagle zaczął wypalać DPF codziennie co 50-80 KM. Wizyta w ASO Wrocław Pol-MOTORS. Diagnoza: zapchany filtr -poziom sadzy: 14 (cokolwiek to znaczy). Pan zaproponował wypalanie serwisowe za 500 PLN. Poprosiłem żeby sam się wypalił serwisowo. Auto na gwarancji. Dwie próby w serwisie i nic.
Ale....
Kumpel, który ma też i40 taki sam, miał ten sam objaw. Polecił warsztat w Bosh Car Service w Ostrowie Wielkoposkim. Czyszczenie DPF: wymonotowują DPF, czyszczą całą noc jakąs chemią i...tadam: działa!!!!
Koszt jakieś 370-400 PLN.
DPF czyściutki, dopala co 400-500 KM przez 10 minut a nie pół godziny. Srednie spalanie spadło z blisko 6 na 5,2.
I najważniejsze: silnik pracuje równiutko i nie odstaje po garach.
Generalnie przy dopalaniu DPF dzieją sie bardzo złe rzeczy: niespalone paliwo cieknące do miski olejowej etc.
Polecam taką formę naprawy.
Pozdrawiam
Prezes
Nawigacja
[#] Następna strona