Forum > i40 VF
[i40 VF] Wypalanie filtra DPF w 1,7 CRDI
grem13:
Witam, posiadam I40 od początku sierpnia, auto z dość słusznym przebiegiem 191tys. Od samego początku na postoju ekonomizer wskazuje spalanie maksymalne tj 30l/100km, średnie spalanie auta to 6.5l. Przejechałem nim osobiście ponad 3tys km, spalanie cały czas podobne wahania o 0.2l/100km. Auto było na diagnostyce komputerowej w prywatnym warsztacie i parametry filtra wydaja się prawidłowe. Zawartość popiołu to 4g a różnica ciśnienia na wolnych obrotach 5-6mg i oczywiście wzrasta z obrotami. Poziom oleju od 3 tys się nie zmienia. Nigdy nie zauważyłem wzrostu spalania podczas jazdy, caly czas utrzymuje się równe. Czy to są normalne objawy, wasze I40 tez się tak zachowują ?
prezespl:
Na postoju to normalne, że pokazuje ekonomizer maksymalne wartości.
Spalanie 6,5 nie jest chyba nad wyraz duże. Wszystko zależy od jazdy. Jak jeździsz po mieście lub gonisz 160 km/h po autostradzie to spalanie jest według w normie.
grem13:
Kilka dni po napisaniu postu zapaliła się kontrolka od silnika, okazało się, ze recyrkulator spalin się nie rusza. Po jego czyszczeniu spalanie spadło do 6l no i co ważniejsze, check się nie zapala :)
waszek_rmc:
Wprawdzie niepokojących objawów żadnych nie mam z DPF - auto ma 193 tys, nie wiem czy coś kiedyś było robione przy nim (sam zrobiłem już prawie 4,5 tys). Pytanie czy stosowanie np. STP do DPF (dodatek do paliwa) może jakoś dodatkowo wydłużyć jego jak dotąd bezawaryjność? Ktoś stosował?
Czy to dodatek który pomaga jak umarłemu kadzidło?
Piotrek79:
Nie mam dpf-a,ale podobno dobre efekty daje olej 2t dolewany do ropy rzadsze wypalanie.
Ja leje do 2.0 crdi.
Nawigacja
[#] Następna strona