Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
paver:
W mojej wersji (premium) w standardzie też tego nie ma więc jak mniemam jest to opcja.
Trudno mi powiedzieć jak to działa ale z pewnością można zdiagnozować kwestię czy system jest zainstalowany po przycisku po lewej stronie od kierownicy. Literka A w kółeczku, który włącza lub wyłącza się funkcję autostop/start.
kosmos2011:
Jeśli świeci się kontrolka OFF na przycisku ISG
--- Cytat: "cajrus" ---I jeszcze świeci się kontrolka po lewej stronie kierownicy związana z tą funkcja
--- Koniec cytatu ---
to znaczy że system jest wyłączony.
bandyta:
cajrus, sprawa z systemem start/stop wyglada tak, ze akumulator musi miec odpowiedni poziom naladowania aby podtrzymac silnik na ''czuwaniu'', jesli system stwierdzi ze poziom jest za niski nie wylaczy silnika.
Chyba z dwa tygodnie po zakupie auta system sie sam aktywowal, i dziala bez zarzutu.
jesli jezdze na krotkie odleglosci to wylaczam start/stop bo nie ma sensu :)
pozdrawiam
ps.
co do spalania to moje najwieksze osiagniecie to : 68mpg :)
predkosc okolo 80-85km/h
niemcy przy predkosci okolo140-160 wyszlo mi okolo 5,5-5,9 na setke :)
Pierun:
Dorzucę do listy problemów coś dziwnego. Może u każdego tak jest a tylko mnie to denerwuję. Chodzi o to że odnoszę wrażenie jakby w samochodzie brakowało filtra kabiny i wszystkie smrody z zewnątrz pięknie przenikają do kabiny. W okresie zimowym jak się trafi na śmierdzący płyn do spryskiwaczy i psiknie to po prostu nie da się wytrzymać i trzeba natychmiast otwierać okna w celu przewietrzenia. Nie wiem co jest grane. Czy ktoś też tak ma? Ja już dostaję furii :evil:
Iktorn:
Też tak mam (tzn. taki płyn i śmierdzi). Przynajmniej mnie to pobudza i nie pozwala zasnąć za kółkiem :-D 8-) :lol:
Nawigacja
[#] Następna strona