Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
freaknet:
Witam!
Mam pytanie do wszystkich ktorzy jezdza I40.
Jakie problemy mieliscie do tej pory?
Ja mam I40 od stycznia i zrobilem juz 5000 km
Dotej pory wszystko super. Jedyne co mnie denerwuje to jak jest silnik zimny to mam problemy ze wstecznym biegiem i z jedynka, strasznie ciezko wchodza.
Czekam na wasze odpowiedzi!
Pozdrawiam
Freaknet
krzysiek2235:
ja mam ten sam problem rano jak chce wbić wsteczny to jest ciężko trzeba sprzęgło popuścić i wskakuje ja mam i 40 od grudnia i zrobiłem nim 8500 km i było tak od 0 km, jak pojadę na przegląd a to już :evil: nie długo to zapytam na serwisie a tak poza tym to oki. :evil:
aaawww:
Mam 10500 na liczniku i ten sam problem z biegami. Poza tym padły mi czujniki parkowania i serwis biedzi się co jest przyczyną. Po wykasowaniu blędów wszystko przez kilkanaście minut jest ok a potem problem wraca.
i40:
może nie problemy dużego kalibru ale dodam od siebie (przejechane od kwietnia 2012 ~14.500 km) następujące spostrzeżenia:
> stukanie oparcia tylnej kanapy
> głośna praca/ drgania odczuwalne na kierownicy na biegu N (przy ~825-850 obr/min.)
> prawdopodobnie dość szybko zużywające się klocki/ tarcze (?) =tbc w lipcu br. na rocznym przeglądzie
> aerodynamika kabiny (szum) przy v<140km/h
powyższe uwagi o "twardej" jedynce przy zimnej skrzyni potwierdzam, po kilkukm-trowym "rozgrzaniu" skrzynia, w tym pierwszy bieg, chodzą b/zarzutów.
Alonzo_:
To my mamy jakieś problemy z naszymi autami? :mrgreen:
No tak mam jeden...musze drugi garaż dla niego zmontować do jesieni bo żal patrzeć jak zaśnieżony stoi w zimę bidulek ;-)
Nawigacja
[#] Następna strona