Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
CRB_Hyundai:
--- Cytat: "bandyta" ---ponawiam pytanie z przed bardzo dawna, czy ktos dostal odpowiedz na ciezko wchodzaca jedynke, dwojke i wsteczny na zimnym silniku ??....
--- Koniec cytatu ---
U mnie też wchodziło to ociężale. Pojechałem do ASO i okazło się, że chyba jeszcze była pęknięta tarcza sprzęgał czy coś w tym rodzaju.
Zostało to wszystko wymienione na gwarancji wraz z jakimś kołem dwumasowym/pasowym czy innym ..owym.
Ostatnio podziwiam zasięg tego autka bez względu na to czy jeżdżę po mieście czyna polskiej czy na niemieckiej autostradzie (trasa do Włoch, samochód zapakowany po sufit spalanie 5,6 l (liczone ręcznie od tankowania do tankowania a nie z komputerka))
Pozdrawiam
Alonzo_:
--- Cytat: "CRB_Hyundai" ---
Ostatnio podziwiam zasięg tego autka bez względu na to czy jeżdżę po mieście czyna polskiej czy na niemieckiej autostradzie (trasa do Włoch, samochód zapakowany po sufit spalanie 5,6 l (liczone ręcznie od tankowania do tankowania a nie z komputerka))
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Sorki za OT ale podpiszę się pod tym.
Wakacje w Cro w tym roku - prędkości dopuszczalne autostradowe (Cz/A/SLO) plus 10/15km. Spalanie z kalkulatora poniżej 5,5. Zasięg 1200km.
cajrus:
Witam!!
Od kilkunastu dni jestem posiadaczem i40 i mam pytanko odnośnie systemy start/stop. Mianowicie przez te kilkanaście dni włączył się tylko dwa razy, o co chodzi?? W instrukcji jest napisane ze musza być spełnione określone warunki :
-pasy zapięte - jest
-drzwi kierowcy i maska zamknięte -jest
-podciśnienie w układzie hamulcowym prawidłowe -chyba jest
-akumulator dostatecznie naładowany - jest
-tem. zewnętrzna od-2 do 35 -jest
tem.płynu chłodzącego silnik nie jest zbyt niska - tem silnika 90st.
Wiec dlaczego nie zawsze działa??
I jeszcze świeci się kontrolka po lewej stronie kierownicy związana z tą funkcja.
[ Dodano: 2014-11-22, 22:35 ]
I jak panowie wyiasni mi ktos o co z tym chodzi??
[ Dodano: 2014-11-24, 13:48 ]
Panowie dacie znac co z tym auto stop'em ?????
kosmos2011:
Cajrus post #4 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=5386 inaczej nikt się nie dowie że coś dopisałeś dnia 22.11.2014 i 24.11.2014.
Alonzo_:
Witaj cajrus. Ja nic Ci nie pomogę z tym ale z ciekawości zapytam bo nigdzie w moim manualu ani na stronie w konfiguratorze czy specyfikacji wersji nie widzę systemu start/stop. Tylko przycisk start/stop. Nawet na schemacie kierownicy nie widzę od tego kontrolki na kierownicy..... Jaka masz wersję? Teraz montują to ?
Nie wiem czy się specyfikacje pozmieniały poszczególnych wersji? Bo na stronie widzę, że C+, która mam, ma teraz czujniki ciśnienia w kołach i 3 poziomową regulację siły wspomagania.... :?:
Mi się wydaje, że szybciej będzie Ci zadzwonić do ASO i podpytać o to bo raz że nas jest mało z i40-tkami tu a dwa systemu S/S to nie było tu do niedawna z tego co mi wiadomo. Chyba, że się mylę....
Pzdr
Nawigacja
[#] Następna strona