Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
CRB_Hyundai:
Witaj
U mnie pojawia się jedynie komunikat, że w takim stanie (bez odpalonego silnika) akumulator będzie rozładowywany. I nic poza tym. Tzn radio może sobie grać powyżej wspomnianych przez Ciebie 60 sek. Jeżeli nie ma nic na ten temat w instrukcji to faktycznie zgłoś aby ci to przeprogramowali.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2013-10-21, 21:38 ]
--- Cytat: "CRB_Hyundai" ---
--- Cytat: "Alonzo_" ---Ale złomy z tych 40-tek ;-)
CRB_Hyundai
jak furacz się sprawował przez te 60kkm? Tak jak w podpisie? Jakie wnioski?
--- Koniec cytatu ---
Cześć Alonzo_
Tak, z czystym sumieniem powiem, że nic się dziwnego nie działo. Nie ominęły mnie problemy z czujnikami, kierownicą + przednim reflektorem gdzie pozycji świateł dziennych diody działały dobrze a w pozycji świateł drogowych gasły całkowicie zamiast lekko przygasać. Oczywiście wszytko objęła gwarancja. Jest b. zadowolony z jazdy, z wnętrza bo przecież to widzę codziennie. Na początku często inni kierowcy np. na światłach lub w myjni pytali "i jak się sprawuje" odpowiadałem prawdę, że super. Olej zmieniam na przeglądach (częściej nie). Samochód nie bierze ani grama oleju ani płynu hamulcowego który w naszym drugim firmowym autko faktycznie znika (kolega zrobił 1500 km i ubył 1 cm więc coś zdecydowanie jest nie tak, silnik raczej nie bierze bo parametry zachowuje dobre, układ był sprawdzany ciśnieniowo, że jest szczelny).
Wcześniej jeździłem przez 7 lat fordem mondeo tym z budą z przed 2007 oraz po również po liftingu (3 modele). W porównaniu z Fordem mam wrażenie, że i40 na zewnątrz i wewnątrz jest ciekawsze. Mam masę wyposażenia (wersja Comfort Plus) jakiego tam nie miałem a cena i40 jest przez to atrakcyjna. Z tyłu jest dużo miejsca na nogi dla pasażera, wg mnie tyle samo co w Mondeo. Bagażnik jest węższy ale ma fajne przegródki i zakupy nie latają po cały m wnętrzu. W Mondeo w wersjach po 2007 przednia klapa straciła teleskopy i miała bagnet. W i40 są teleskopy i na dodatek uszczelki które szczelniej domykają klapę do grilla. To oczywiście duperele ale jednak w codziennym użytkowaniu bardzo pomocne.
Więc ogólna moja ocena to 5 gwiazdek :)
[ Dodano: 2013-10-21, 22:18 ]
Cześć Alonzo_
Tak, z czystym sumieniem powiem, że nic się dziwnego nie działo. Nie ominęły mnie problemy z czujnikami, kierownicą + przednim reflektorem gdzie pozycji świateł dziennych diody działały dobrze a w pozycji świateł drogowych gasły całkowicie zamiast lekko przygasać. Oczywiście wszytko objęła gwarancja. Jest b. zadowolony z jazdy, z wnętrza bo przecież to widzę codziennie. Na początku często inni kierowcy np. na światłach lub w myjni pytali "i jak się sprawuje" odpowiadałem prawdę, że super. Olej zmieniam na przeglądach (częściej nie). Samochód nie bierze ani grama oleju ani płynu hamulcowego który w naszym drugim firmowym autko faktycznie znika (kolega zrobił 1500 km i ubył 1 cm więc coś zdecydowanie jest nie tak, silnik raczej nie bierze bo parametry zachowuje dobre, układ był sprawdzany ciśnieniowo, że jest szczelny).
Wcześniej jeździłem przez 7 lat fordem mondeo tym z budą z przed 2007 oraz po również po liftingu (3 modele). W porównaniu z Fordem mam wrażenie, że i40 na zewnątrz i wewnątrz jest ciekawsze. Mam masę wyposażenia (wersja Comfort Plus) jakiego tam nie miałem a cena i40 jest przez to atrakcyjna. Z tyłu jest dużo miejsca na nogi dla pasażera, wg mnie tyle samo co w Mondeo. Bagażnik jest węższy ale ma fajne przegródki i zakupy nie latają po cały m wnętrzu. W Mondeo w wersjach po 2007 przednia klapa straciła teleskopy i miała bagnet. W i40 są teleskopy i na dodatek uszczelki które szczelniej domykają klapę do grilla. To oczywiście duperele ale jednak w codziennym użytkowaniu bardzo pomocne.
Więc ogólna moja ocena to 5 gwiazdek :)
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście chciałem napisać o płynie CHŁODNICZYM a nie hamulcowym :)
Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla
Toms:
--- Cytat: "bandyta" ---witajcie, zwracam sie do was z pewnym pytaniem, poniewaz wiekszosc z was posiada autko dluzej niz ja.
Otoz posiadam i40 1.7 CRDi blue drive z bajerem start stop. autko ma dopiero 22 dni od wyscia z pod igly.
Denerwuje mnie jedna rzecz. Gdy silnik nie pracuje a ja chce posluchac muzyki to po dwoch minutach na moniotrku wyskakuje mi informacja o niskim poziomie baterii i ze po 60 sekundach system sie wylaczy w celu nie rozladowania akumulatora do konca.
Nie wiem o co biega ale jak na nowe auto to troszke dziwne. w czwartek bede w serwisie i chcialbym dowiedziec sie co nie co, aby nie wcisneli mi ze tak ma byc.
Jesli ktokolwiek cos wie na temat mojego problemu to prosze o jakiekolwiek informacje na PW.
Pozdro
Grzesiek
--- Koniec cytatu ---
wciśnij przycisk start stop bez sprzęgła, zapali się na czerwono bądź niebiesko ( nie pamiętam ) i wtedy słuchasz radia do woli :) w ix 35 tak jest
Alonzo_:
--- Cytat: "bandyta" ---witajcie, zwracam sie do was z pewnym pytaniem, poniewaz wiekszosc z was posiada autko dluzej niz ja.
Otoz posiadam i40 1.7 CRDi blue drive z bajerem start stop. autko ma dopiero 22 dni od wyscia z pod igly.
Denerwuje mnie jedna rzecz. Gdy silnik nie pracuje a ja chce posluchac muzyki to po dwoch minutach na moniotrku wyskakuje mi informacja o niskim poziomie baterii i ze po 60 sekundach system sie wylaczy w celu nie rozladowania akumulatora do konca.
--- Koniec cytatu ---
Podpytaj na serwisie.
U mnie radio gra bez wyłączania się gdy zapłon jest wyłączony. Mam tylko komunikat że bateria jest rozładowywana i żeby włączyć silnik.
Jedynie co zauważyłem to automatycznie po kilku minutach wyłączy mi sie podświetlenie kabiny ale radio chodzi.
Pzdr
gregor40:
Odnośnie ubywania płynu chłodniczego, udałem się po raz kolejny do serwisu , tym razem do innego! Pan w serwisie poinformował mnie ze będzie to poważna naprawa,
WYMIANA SILNIKA!!!
ze to nie pierwszy przypadek !!!Głowice się odkształcają i płyn chłodzący idzie w wydech!Według praw fizyki nie możliwe, a jednak!Miałem nadzieje ze Korea będzie mniej awaryjna od Niemca, a tu ZONK!Autko ma dopiero 20tys przebiegu prawie jak nowe, a tu wymiana silnika!!!
Wymiany uszczelnień czy części nic nie dają!Tak mi powiedzieli w Margo w Gdyni!
Zadałem jeszcze pytanie odnośnie akcji serwisowych na mój model! Okazało się ze było 6 a tylko 2 zostały zrobione(lub tylko wpisane)!Brawa dla Hyundaia!!!
Słabo wypada gwarancja serwisowa Hyundaia!!!
Iktorn:
U mnie powtórzyły się problemy z otwieraniem samochodu (system bezkluczykowy). Dla przypomnienia - nie da się otworzyć pilotem, przyciskiem, ani dostać się przez bagażnik, Otwieranie kluczykiem kończy się włączeniem alarmu - pomaga tylko rozłączenie klemów i reset komputera. (komputer gubi jakoś kod kluczyka).
Serwis szuka rozwiązania problemu - jakie moduły były wymieniane w podobnych przypadkach.
Ponadto padł środkowy czujnik "cofania" z przodu.
Nawigacja
[#] Następna strona