Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
aaawww:
--- Cytat: "DvH" ---W ub. tygodniu doszła mi awaria czujników parkowania z prawego przodu. Za każdym razem jak wrzucam wsteczny to na wyświetlaczu między zegarami świeci mi się prawy przód na czerwono i piszczy ciągłym sygnałem. W serwisie powiedzieli, że na cały dzień muszę zostawić bo to może być wszystko i może być konieczność "prucia" wiązek elektrycznych. Samochód nie ma nawet roku.
--- Koniec cytatu ---
Miałem ten sam problem. Po rozebraniu przedniego zderzaka okazało się, że "kostka" na połączeniu czujnik komputer jest zniszczona. Serwis zamówił część ale nie trafili z numerem więc przyszło coś innego, połatali wtedy kostkę i 15000 km przejechane bez problemu.
mr.?:
--- Cytat: "przekop" ---
--- Cytat: "Alonzo_" ---
Czy ktoś może w sedanie badał temat opcjonalnych uszczelek drzwiowych? Jakoś tak słychac tam świsty przy prędkościach autostradowych i myśle że moznaby to zniwelować uszczelkami i byłoby lepiej ;-)
--- Koniec cytatu ---
Ja w kombi też mam wrażenie, że drzwi kierowcy są głośniejsze. Niestety nie mam porównania z sąsiednim miejscem, bo żona nie chce jeździć poza miastem :-/
--- Koniec cytatu ---
U mnie w kombi szum pojawił się po stronie pasażera. Zgłosiłem w ASO przy okazji i od ręki usunęli. W aucie cisza i spokój.
CRB_Hyundai:
--- Cytat: "Alonzo_" ---Ale złomy z tych 40-tek ;-)
Mi właśnie coś bluetooth chrzani. Niby problem ma być po stronie telefonu :shock:
Ktoś to przerabiał ?
--- Koniec cytatu ---
Miałem ten am problem. Mam tel Samsung Galaxy SII - po zmianie softu androida na 4 0 2 (chyba) przestał dobrze działać z BT samochodu. To nie była wina BT samochodu tylko telefonu. W serwisie Samsunga wrzuciłem najnowszy soft (samemu już nie można było go pobrać) i teraz mam 4 1 2 i jest super. Żadnych problemów z BT samochodu.
Alonzo_:
Na to wygląda. Automatycznie chyba pobrane aktualizacje softu w pewnych wersjach "nie banglają" z BT. Miałem SE Xperie podpiętą i chodziło długo OK. Teraz siadło. Ale podpięty Samsung i Nokia na próbę - współpracują OK.
CRB_Hyundai
jak furacz się sprawował przez te 60kkm? Tak jak w podpisie? Jakie wnioski?
Reg III 9. g. Wymazanie cytatu. tekla
bandyta:
witajcie, zwracam sie do was z pewnym pytaniem, poniewaz wiekszosc z was posiada autko dluzej niz ja.
Otoz posiadam i40 1.7 CRDi blue drive z bajerem start stop. autko ma dopiero 22 dni od wyscia z pod igly.
Denerwuje mnie jedna rzecz. Gdy silnik nie pracuje a ja chce posluchac muzyki to po dwoch minutach na moniotrku wyskakuje mi informacja o niskim poziomie baterii i ze po 60 sekundach system sie wylaczy w celu nie rozladowania akumulatora do konca.
Nie wiem o co biega ale jak na nowe auto to troszke dziwne. w czwartek bede w serwisie i chcialbym dowiedziec sie co nie co, aby nie wcisneli mi ze tak ma byc.
Jesli ktokolwiek cos wie na temat mojego problemu to prosze o jakiekolwiek informacje na PW.
Pozdro
Grzesiek
Nawigacja
[#] Następna strona