Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
bandyta:
Witajcie ponownie,w moim autku zostaly juz naprawione :
- gniazdo zapalniczki - z przodu
- pomalowane alumy - lewa strona (lewa z przodu jeszcze raz do poprawki)
- wykalibrowana klapa od silnika - z jednej strony odstawala
- reczny sam poscil na parkingu - (zresetowali system i powiedzieli ze jak sie to powtorzy to mam odrazu dzwonic do nich
Narazie jeszcze irytuje mnie skrzynia biegow na zimnym silniku, problem z wbiciem pierwszego biegu mialem juz dwukrotnie (doslownie nie moglem wbic jedynki, musialem wrzucic wsteczny, lekko cofnac i dopiero jedynka)
Wiem ze narzekaliscie na skrzynie wiec moje pytanie - czy ktos reklamowal ja i co powiedzieli ?
Mam zamiar nagrac nie wchodzaca jedynke i zostawic im autko na noc aby sprawdzili sobie jak wchodzi jedynka i dwojka na zimnym silniku a jak na rozgrzanym.
Reszta dziala bez zarzutu
Pozdro
Grzesiek
DvH:
Kolejna usterka jaka się pojawiła, to brak obrazu z kamery cofania (niebieski ekran ale z wrysowanymi konturami pojazdu). Na anglojęzycznych forach spotkałem się już z takimi przypadkami więc nie wygląda mi to na jednostkowy przypadek.
Marcin12:
Witam
Przez przypadek odkryłem brązowe kropki na lusterkach w osłonach przeciwsłonecznych.
Nie używam ich, bo się nie maluje :-> ale w dwu letnim aucie to chyba świadczy o nie najlepszej jakości wykonania.
Chyba jak by jakiś klej od spodu wychodził nie idzie tego zmazać.
Ciekawe czy to tylko u mnie czy jeszcze się ktoś odezwie.
W środę mam pierwszy serwis i już zgłaszałem Panu, co zrobił wielkie oczy i twierdzi ze jeszcze o tym nie słyszał.
Chociaż tak samo twierdził jak byłem z kierownica do wymiany.
Pozdrawiam
mat225:
Witam,
Mój I40 był leczony na:
- wymiana lamp przód
- wymiana czujek parkowania przód
- wymiana klamek przód
- wymiana tylnej szyby nie grzał pasek
- kombinacje z układem kierowniczym ściągało w prawo i nadal tak jest
- obszycie kierownicy
- wymiana sprzęgła kpl+ dwumasa ciężko wchodziły 1,2 i R i nadal tak jest
W tej chwili zauważyłem że na około 12kkm muszę dolać około 0,5litra oleju i prawy spryskiwacz słabo rozpyla.
Iktorn:
Jestem po pierwszym przeglądzie (19kk km). Części swoje i olej + robocizna ASO.
Usterki:
- zapalająca się kontrolka silnika (jakiś siłownik świruje, do wymiany na gwarancji)
- stuki przy prawym podszybiu - poprawione, choć dalej troszkę hałasuje (jak się rozgrzeje)
- ciężko chodzące biegi na zmarzniętym/zimnym silniku (zwłaszcza teraz) - to problem oleju w skrzyni nie dobranego do naszych warunków pogodowych (opinia ASO),
- problem z otwieraniem samochodu (system bezkluczykowy) - w sumie usterka wystąpiła ok.6-7 razy pomimo dwukrotnej aktualizacji systemu (pisałem powyżej o tym) - bez śrubokrętu i klucza nie jeżdżę.
Zużycie oleju - 0,2 l
Nawigacja
[#] Następna strona