Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
dragonball:
To ja sie pochwale moja litania problemow z I40 tourer:
Auto w najbogatszej wersji Premium SE 1.7CRDI z 2013r z panorama
Kupilem je w 2015.. (jak mialo 2.5 roku i 20k mil) w UK
Wymienie usterki chronologicznie:
- odrazu dealer wcisnal mi zepsuty jeden kluczyk - wymieniony zaraz na gwarancji
- kolejne pol roku wymiana wysprzeglika (fabrycznie wadliwy) - na gwarancji - zglosilem ze woda leje sie do srodka od strony psazera
- kolejne pol roku kopanie sie z dealerem ze woda sie leje mimo ze oni nie widzieli problemu.. na tej deszczowej wypie to jest powazny problem jak woda sie leje podczas deszczu.. wkoncu przyznali sie - szyba fabrycznie zle wklejona.. przekleili.. zostawili stara szybe ale juz sie nie lalo
- kolejne 3miechy xenony zaczely swirowac- padl akumulator dzieki cudnemu start/stop(samochod (4lata) orginal koszt 250£ zaplacilem (OEM by mnie kosztowal 80£ ale nie chcialem im dawac powodu do wymowek)
- kolejne 3 miechy padl kolejny kluczyk(drugi tym razem przestaly dzialac przyciski) wymieniony na gwarancji - zauwazony szybki ubytek plynu chlodniczego .. dolali kazali pojezdzic..
..pojezdzilem.. plyn spierdala w tempie 0.5l na 1000km (maraton do Polandii 2000km poszlo przeszlo 1l w jeden dzien)..
..diagnoza silnik sam sie zupgrade'owal ze spalinwego na hybrydowy spalinowo-parowy.. co za chu.nia samochod ma dopiero 40k mil, jazda bardzo grzeczna bo na wyspie Orwella kamery sa wszedzie..
Venom:
auto z UK nie może być bez problemów
dragonball:
"auto z UK nie może być bez problemów"
To nie auto z UK tylko auto w UK.. pozatym co to ma do rzeczy?
Auto montowane w Koreii.. najbogatsza wersja .. powinna byc jakas kontrola jakosci .. ale jednak nie ma.. co korporacja to korporacja.. ale niestety tania podrobka korporacji Japonskich na polwyspie Koreanskim widac ze nie daje rady.
Venom:
co to ma dorzeczy ? Ano to ze np nikt normalny nie kupi motocykla sprowadzonego z UK. Too jest zawsze zardzewiały syf , kosztują dużo mniej niż sprzęty z kontynentu i a jak się ktoś połąszczy zawsze są problemy. Czemu z autami ma być inaczej? Raczej wilgoć i syf nie rozróżnia czy to moto czy auto.
dragonball:
" Ano to ze np nikt normalny nie kupi motocykla sprowadzonego z UK. Too jest zawsze zardzewiały syf , kosztują dużo mniej niż sprzęty z kontynentu i a jak się ktoś połąszczy zawsze są problemy. Czemu z autami ma być inaczej? Raczej wilgoć i syf nie rozróżnia czy to moto czy auto."
Prosze przestac powtarzac bzdury zaslyszane na grillu u somsiada gdzie kolesie ktorych najwiekszym wyczynem podrozniczym byla wycieczka pod palac Kultury i Nauki.
W UKeju prawie nie ma zimy. Nie ma blota posniegowego. Drogi sa solone tak rzadko ze praktycznie mozna sie slizgac. Moj poprzedni samochod to byl 10 letni Focus (mialem go 5 lat) i nie bylo na nim sladu rdzy..
Moj przyklad jest przykladem kiepskiej JAKOSCI PRODUKCJI firmy Hyundai.
Samochod ktrym jezdze zostal wyprodukowany w KOREI. Nie ma na nim sladu rdzy a lakier perla jest naprawde w dobrym stanie bo slonce tak nie prazy jak na poludniu.
Wszystkie powazne usterki w tym samochodzie to sa NIEDOROBKI W PROCESIE PRODUKCJI. Kluczykow nie zakopuje na zime razem z ziemniakami. To jest elektronika ktora powinna dzialac tym bardziej ze jest to wersja "zblizeniowa" i przyciskow uzywam tylko do automatycznej tylniej klapy.
Sprzeglo i silnik jest zaprojektowany i wykonany przez Hyundai.. to nie Focusy czy inne Volvo co jezdza na silnikach PSA..
To jest topic na temat problemow modelu I40 a nie "historie zaslyszane o rdzewiejacych samochodach z UK". Akurat w mojej historii nie ma sladu narzekan na rdze.. a zle wklejona szyba ,ktora przeciekala to akurat tez nie ze wzgledu na rdze ani uszczelke tylko zostala "FABRYCZNIE ZLE WKLEJONA".
Nawigacja
[#] Następna strona