Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
Alfred:
Mam pytanie. Kolega ma i40 z 2015 roku po FL. Z seryjna nawigacja. I od jakiegos czasu ma problemy z elektronika. Rozładowuje mu akumulator (wymieniony został nowy więc to nie wina, że jest stary), gubi mu zasięg na nawigacji i pokazuje, całkiem inna lokalizację a ostatnio nie jest w stanie otworzyć bagażnika. Zablokowało się i nie da rady;/ ktoś miał podobną sytuację z autem po FL? Narazie ASO powiedziało ze nie widzą problemów z akumulatorem i, że coś zabiera prąd. Navi zresetowali i działało chwile dobrze. Jednak problem znów się pojawił. Będzie jechać do ASO znów bo teraz jest ten problem z bagażnikiem. Może ktoś z Was wiedzieć lub przypuszczac co jest nie tak?
Piotras85:
Witaj Alfred.
Jeśli chodzi o problem z klapą i rozładowujący się akumulator w i40 po lifcie to ja już ten problem znam z mojego i40. U mnie było tak że albo nie mogłem otworzyć klapy wcale albo sama się otwierała i zamykała ( jak tylko byłem w zasięgu auta tzn. kilka metrów) . I oczywiście akumulator wyje...y do zera. Pojechałem na serwis ( w Niemczech ) , powiedzieli że jest to już znany im problem. Problem tkwi , jak gościa dobrze zrozumiałem w klapie bagażnika a dokładnie pod tą zewnętrzną plastikową częścią jest jakaś wtyczka która koroduje i robi się zwara jakaś i się zaczyna cyrk. Zostawiłem auto na parę godzin i po problemie.
[ Dodano: 2018-03-27, 08:41 ]
Więc kolega może iść i pouczyć geniuszy z serwisu. Bo sie zabierają do tego jak pies do jeża.
orzelek:
Duże prawdopodobieństwo jest ze klamka robi zwarcie i dlatego rozwala akumulator jak to w większości aut bywa
printer:
Witam,
mam szybkie pytanie.
Wytarła mi się kierownica, auto z 15r. przebieg 92tyś, załapię się jeszcze na gwarancyjną wymianę ?
Venom:
tak
Nawigacja
[#] Następna strona