Forum > i40 VF

[i40 VF] Lista problemow I40

<< < (38/52) > >>

waszek_rmc:
A co z tym płynem u ciebie? Masz większy ubytek? Dolewaliśmy już płynu? DPF wypala się sam i chyba bez kompa nie ma szans aby wywołać te operacje samemu

Alonzo_:
Jakby płyn chłodniczy mieszał sie z olejem silnikowym to olej miałby kolor kawy z mlekiem/zmienił by barwę.
Jakby uszczelka była pod głowicą to prędzej by miał olej w układzie chłodzenia a płyn który by zaciągał ewentualnie na którymś tłoku gdzie uszczelka by szwankowała   odparowałby  i szedłby w wydech a nie zaciągał do oleju silnikowego .
Ubywanie płynu chłodniczego to moze (ale nie musi) być powazniejszy problem, który miały niektóre z 1,7 crdi czyli  pękały ścianki przy szpilkach mocujących cylindry/głowice i powodowało to mikropęknięcia i podciąganie płynu na cylindry/głowice > wymieniane silniki były wtedy na gwarancji.

waszek_rmc:
Czy ktoś miał problem ze skrzypiącym pedałem sprzęgła? Żona zauważyła wczoraj, jak się zimniej zrobiło...
Nie wiem jeszcze czy to tylko w kabinie czy pod maska tez słychać. Pytanie co to za ustrojstwo... w tucsonie tez skrzypiał ale na wiosnę przestał:)

Alonzo_:
Spróbuj psiknąć jakimś smarowidłem (WD40) w miejsce mocowania pedała na górze - tam gdzie pracuje - miałem tak w innym aucie i pomoglo.

waszek_rmc:
No więc piszczy, nie skzypi - tak jakby guma jakaś. Po jakimś czasie, nie od razu - tylko wewnątz auta i tylko "w górnej części sprzęgła", czyli na początku wciskania.
Dziś nie chciałem grzebaćl, jutro mu czymś psikne.
Alonzo_, WD40 nie jest za suchy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej