Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
Alonzo_:
To połóż się i słuchaj gdzie Ci to piszczy. WD wg mnie jest do tego OK bo jest rzadki i dobrze wchodzi tam gdzie ni wcisnę smaru. Jak dojdziesz tam z czymś innym/lepszym (aplikator wsadzisz lub dostaniesz sie posmarować tak zeby to lepsze coś tam wpenetrowało) to stosuj coś lepszego/gestszego.
waszek_rmc:
No i WD40 pomógł. Zobaczymy na jak długo - przynajmniej wiem gdzie psikać:)
Venom:
To nie problem z I40 ale podzielę się z wami moją przygodą. Otóż jakiś czas temu na nogi pasażera z przodu w moim i40 zaczęła kapać woda .Akurat byłem w trasie. Po jakimś czasie z okolicy filtra kabinowego zaczęło być słychać chlupanie :-) Zadzwoniłem do ASO i powiedzieli mi ze to napewno zatkany jest odpływ wody z klimy który w postaci rurki umiejscowiony jest za koła przy przedniej belce. Niestety lało jak diabli, nie miałem szansy wpełzać pod auto . Wracając zajechałem do ASO i tam faktycznie okazało się że ta ruska się zagięła co powodowało że spuścili tamtędy szklankę cieczy . I wszystko byłoby ok tylko ze przez dłuższy czas silnik nawiewu pracował w wodzie i co prawda pracuje ale hałasuje .Pewnie dostało w dupę łożysko . Używany kosztuje 100 PLN ale jakby wam się coś takiego przytrafiło to odrazu szukajcie tej rurki. Podobno dość często się zatyka lub zagina.
Francuzzzz:
Witam
Od niespełna roku jestem posiadaczem I40 2.0 177km
Z auta jestem ogólnie zadowolony po za drobnymi mankamentami.
Auto w grudniu skończyła się gwarancja (szkoda) i pojawił się problem dziś na trasie zaświeciła się kontrolka ciśnienia oleju i dolałem 0,5l. Już kiedyś miałem taka sytuację ale to było zaraz po kupnie i auto trafiło do serwisu na duży przegląd 210km i nic nie stwierdzono. Mam pytanie bo wychodzi na to ze średnio co 10 tyś. trzeba dolewać 0,5l oleju czy to normalne ??? Ktoś miał taka sytuacje bo nie znalazłem nigdzie na forum
Pozdrawiam
Chorazy:
0,5l oleju na 10 tysięcy kilometrów? Takie dawki oleju producent przewiduje dolewać już po tysiącu, widocznie trafił Ci się dobry egzemplarz, to że zapaliła się kontrolka oleju to jest Twoje zaniedbanie, poziomem oleju trzeba się interesować i sprawdzać jego poziom na bagnecie.
Nawigacja
[#] Następna strona