Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
kosmos2011:
Już jedna rozsądna osoba się znalazła.
--- Cytat: "mr.?" ---Wątek z usterkami w i40 zrobił się dłuuuuugi i ciężko się w nim poruszać więc zakładam wątki tematyczne.
--- Koniec cytatu ---
Lista to pkt 1.....
pkt 2....
a nie miejsce na rozwiązywanie problemów. Łukasz pendrive to dział Audio Car i tam należy szukać podobnego tematu związanego z i40.
Ads666:
Heja, czy może udało się komuś usunąć problem skrzypienia? Jak tak to w jaki sposób?
Pozdrawiam
Adam
Iktorn:
Ostatnio zaparkowałem na stacji by podpompować koła. Po wykonaniu ww. czynności łapię za klamkę i :evil: . Łapię za kluczyk, duszę i dalej nic. Ostatecznie udało mi się zdobyć śrubokręt i klucz - zrobiłem włam ;-) , rozpiąłem klemy i pomogło. Kolejny raz ta sama usterka, ale tym razem byłem cały czas blisko samochodu. Samochód wylądował w ASO na obdukcji i podejrzany jest teraz kluczyk (w ciągu 3 lat była robiona 2 razy aktualizacja tego oprogramowania i za każdym razem powraca).
Andy123:
--- Cytat: "Ads666" ---Heja, czy może udało się komuś usunąć problem skrzypienia? Jak tak to w jaki sposób?
Pozdrawiam
Adam
--- Koniec cytatu ---
U mnie serwis na gwarancji usunął stukanie.
Rozebrali całą deskę i złożyli ponownie.
Michaello84:
To może i ja troszkę ponarzekam.
Mam auto od 13 kwietnia i od tego czasu przejechałem prawie 8000km. Silniczek 1,7 136KM, w sedanie.
Obecnie auto ma 138500, rocznik 2012, I rej. styczeń 2013
Na gwarancji wymieniono za mojej kadencji:
- czujniki parkowania przednie (pokazywały tak jakby cały czas była przeszkoda przede mną)
- lampkę wewnętrzną (na wybojach mrugała)
Za poprzedniego właściciela wymieniono chłodnicę wody
Z usterek jakie ja zaobserwowałem to dość duża podatność na wykrzywianie się tarcz hamulcowych (ale nie wiem czy są oryginalne, bo nie mam auta od nowości)
Dwa razy mi ześwirował układ ESP/TC - choinka na zegarach. Po zgaszeniu i uruchomieniu silnika było już ok.
skrzypiące zawiasy tylnej klapy
na dużych dziurach cichutkie trzaski z okolic deski rozdzielczej.
Problemów zgłaszanych przez innych użytkowników, dotyczących skrzyni biegów, u mnie nie ma.
Nawigacja
[#] Następna strona