Forum > i40 VF
[i40 VF] Lista problemow I40
leonek67:
Witaj
Kolego Iktorn zastanawiałem się dlaczego zrobiłeś śrubokrętem do samochodu włam???Przecież wystarczy zdjąć zaślepkę z klamki i otworzyć po prostu drzwi kluczykiem no chyba że masz kluczyk zbliżeniowy bo nie wiem czy taki kluczyk ma grot czy tylko sam breloczek ale z tego co wiem to powinieneś mieć w zestawie taki grot do awaryjnego otwierania.
Pozdrawiam
olx.pl/oferta/pilot-kluczyk-hyundai-i-40-oryginal-CID5-IDe0R1h.html
samro59:
Mam Hyundaia i40 z sil 1,7 CRDi 116 KM kombi z końca 2011 r. i zamierzam go chipować. Znalazłem taki chip, z prostym systemem podłączenia i aklimatyzacji. http://allegro.pl/show_item.php?item=6186275728
Czy ktoś z kolegów już to robił? Czy można zaszkodzić? I pytanie prozaiczne może bo chciałbym zdjąc pokrywę silnika i popatrzeć tam :). Z budowy wynika, że jest wciskana ale nie jestem pewny. Śrub nie widać ale boję się pociągnąć. Pokrywa ta jest tylko na wcisk? Ktoś wie?
wtom:
pokrywa jest na wcisk, trzeba szarpnąć w odpowiednich miejscach delikatnie.
ten "chip" to tzw. box czyli zło :mrgreen: oszukuje wskazanie ciśnienia w CR-e, więc jak chcesz uszkodzić silnik to kup. lepiej zrobić profesjonalny chiptunning, drożej ale bezpiecznie i lepsze efekty
samro59:
a tu dostałem sposób montazu
//www.youtube.com/watch?v=97C56O_rpwo
//www.youtube.com/watch?v=4moT25GaG0E
W sumie chcę podnieśc pokrywe silnika by znalezc to złącze
[ Dodano: 2016-06-08, 18:42 ]
Dzięki za ostrzeżenie. A sprzedają i zachwalają. Jestem z pomorskiego i szukam kogoś kto porządnie i bezpiecznie dla auta doda koni.
[ Dodano: 2016-06-08, 19:33 ]
O i tu znalazłem też jasną opinię;
http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/tani-tuning-z-internetu-czyli-chipy-z-moca-klopotow/6qc9r
Nie kupujcie koledzy Tani tuning z internetu. Czyli - chipy z mocą... kłopotów!!!
mati83:
Mam pytanie do osób, które miały wymieniane czujniki parkowania w ramach gwarancji.
Otóż padł mi przedni lewy czujnik. Pojechałem z tym do ASO, ale dowiedziałem się tam, że wg Pana z serwisu zderzak wraz z czujnikiem był malowany i ten czujnik nie podlega gwarancji. Auto jest koloru granatowego i obydwa zewnętrzne przednie czujniki mam w kolorze nadwozia, a środkowe są czarne. Gość z ASO mi wmawia, że wszystkie powinny być czarne, nie wiem tylko czemu z tyłu wszystkie są w kolorze nadwozia. Zastanawiam się czy te środkowe czujniki z przodu, które są czarne, nie były czasem wymieniane?
Proszę zerknijcie u siebie czy fabryczne czujniki parkowania w Waszych Hultajach są czarne czy w kolorze nadwozia?
Pozdro!!!! :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona