Forum > Tucson JM
Dziwne terkotanie czy to dyferencjał ?
Jaro74:
--- Cytat: "wald" ---Te dziwne odgłosy to:
1. luz na frezach w tarczy sprzęgłowej.
2. uszkodzona dwumasa.
Żadne wynalazki olejowe nie pomogą. Objawy dwumasy to: szarpnięcie silnikiem po zgaszeniu, drżenie silnika podczas jego pracy (jak jest dobrze to woda z pełnej szklanki się nie wylej), przenoszenie drgań na kierownicę podczas postoju, przy gwałtownym naciśnięciu i puszczeniu gazu (kilka razy) metaliczne uderzenie. To są pierwsze oznaki.
--- Koniec cytatu ---
Witaj. Dlatego kolego pisałem, że to nie skrzynia biegów jest winna temu terkotaniu. Ja wymieniłem kpl. sprzęgła, choć w przypadku benzyny jest to zwykłe sprzęgło a nie dwumasa (na szczęście) i do tego wymieniłem olej w skrzyni i problem dziwnych dźwięków zanikł. Pzdr
y4r3k:
W tucsonie 2.0 benzyna chyba nie ma dwumasy... przynajmniej w moim nie ma wg tego co mechanicy sprawdzali po nr VIN.
Jaro74:
--- Cytat: "y4r3k" ---W tucsonie 2.0 benzyna chyba nie ma dwumasy... przynajmniej w moim nie ma wg tego co mechanicy sprawdzali po nr VIN.
--- Koniec cytatu ---
Nie ma nie ma.... Benzyna jest "wolna" od tego potencjalnego problemu. Dwumasa i filtr cząstek stałych DPF występują napewno w dieslu 140 konnym. Słabszy diesel 113 konny też chyba nie posiada tych "cudownych" dodatków......
stefan811:
Witam ponownie,
dzisiaj odebrałem Swojego Tucson-a od mechanika. Zostało wymienione kompletne sprzęgło i terkotania już nie ma !!! Skrzynia nie ruszana więc "specjalne oleje na jej dolegliwości" to ściema. (dwa miesiące temu wymieniałem olej na zalecany w instrukcji, zmian po wymianie nie odczułem)
Więc potwierdzam winowajcą niechcianych hałasów było sprzęgło.
Ps. W modelu 2.0 crdi 113km dwumasy nie ma.
lukasgo:
Witam serdecznie!
Mam identyczny problem w samochodzie Kia Sportage 2005' 2,0 crdi 113km 4WD. Kontrukcyjnie jest to bliźniak Tucsona więc mam do Was kilka pytań, jako, że forum mojasportage.pl działa mniej prężnie.
W sumie zaczęło się przy przebiegu około 96000, tuż po... wymianie sprzęgła :/ Wtedy serwis stwierdził, że to na bank nie sprzęgło tylko luzy w mechanizmie różnicowym na łożyskach. Naprawa miała być nieopłacalna i droga, wiec odpuściłem. Ostatnio(przebig 130000) problem się nasilił i znów uderzyłem do ASO. Tym razem winowajncą terkotania miało być sprzęgło.
Jestem właśnie po wymianie kompletu sprzęgła i oleju w skrzyni biegów(na gęstszy, 75w90). Niestety terkotanie nie ustało - tzn jest zdecydowanie cichsze, mniej więcej tak, jak gdy pierwszy raz je zauważyłem.
Czy ktoś z Was miał podobnie? Jakiej marki sprzęgło montowaliście do samochodu? Ja mam podobno tarcze i docisk zamiennik Valeo i łożysko wyciskowe oryginał kia(produkcja Valeo). Zastanawiam się, czy może nie powinienem naciskać by ASO zamontowało cały repair kit Valeo a nie zamawiało pojedynczo elementów - czy to robiłoby jakąś różnicę?
Poza tym na wymontowanych z samochodu częściach nie zauważyłem żadnych oznak zużycia, poza luzem na łotysku oporowym - jakiś 1mm.
W tym momencie jestem umówiony z ASO na dalszą diagnostykę - wcześniej twierdzili, że na 100% to sprzęgło. Prawdę mówiąc zaczynam być trochę bezradny. Chciałbym przeprowadzić sprawę do końca, bo wydanie 1000zł praktycznie bez efektu "trochę" mnie denerwuje.
Czy ktoś z Was sprawdzał może łapę łożyska oporowego, czy możliwe że np jest ona skrzywiona i gdzieś tworzy się luz który powoduje to terkotanie przy obciążonym silniku?
Z góry dzięki za jakiekolwiek wskazówki,
Łukasz
Nawigacja
[#] Następna strona