Forum > Lantra

[Lantra J2] Wymiana czy regeneracja wahaczy?

<< < (8/17) > >>

Złośnik:
Ok. Wybór padł na ewentualny palink i ściągacz widełkowy:

ma to 16" długości czyli 40cm
rozwartość widełek to 18mm.

Pytania dwa. Czy 18mm wystarczy ? i drugie - Czy taki długi nie będzie za długi ? 40cm ? Wiem ze jak wbiję to mogę go wykorzystać jako dobrą dźwignię i podważyć sworzeń z dużą siłą ale czy podejdę np. do sworznia wahacza z takim ??? :)

Miałem taki:

Ale zbyt grube widły i nawet młot nie dał rady wbić ich a i szkoda zwrotnicy na takie cóś. Wolę już lekko wbić i zawiesić się lub podważyć i może uda się rozpiąć. Sworzeń i końcówka idą do kosza więc czy je uszkodzę czy nie - wszystko jedno. Mają takie luzy że szkoda gadać.

Hants:
Temu ciemniejszemu 'widelcowi' - złamałem zęba , ale ukrywałem to przed forumowiczami. Teraz się wydało  :oops:

Jutro będę znowu psuł Fiestę, to Ci cyknę fotkę tego badziewia - jest dobre do drapania się w plecy.

Przestań kombinować i kup porządny młotek - to NAJLEPSZE narzędzie do tego celu. Jesli chcesz sworznie posciągać z gracją, to musisz wydać paręset $ na porządny zestaw - warto? Mam zestaw z ibeja nr 200906217603 - jest swietny, ale czuję, ze przyda im się tylko kilka razy za mojego zycia. (Akurat do tego sworznia z wątku na który Cię naprowadzałem - ten zestaw był po porstu zbyt duży.)

Złosnik - zrób parę fotek tego obiektu nad którym pracujesz.

PS A tu masz sprzęt do ciężarówek: ibej nr 280828454936

Złośnik:
Ale kolego - młotek już jest. Spokojnie. Zaopatrzyłem się w 2 i 10kg młoteczki. Niewiem czy tym drugim podejdę no ale.... :) Jak młot to młot.

Co Ty robisz z tymi narzędziami ? W rękach Ci się kruszą. Widelec łamie, ściągacz też :)

BartBartez:
W lantrze z 98 roku czujnik ABS jest już prawdopodobnie plastikowy. Wyjęcie go bez rozbicia na czynniki pierwsze jest niemożliwe w 100% więc jeśli chcesz grzać to poszukaj najpierw nowego czujnika. Jeśli masz jeszcze stary czujnik metalowy to wyjęcie tego jest niemożliwe tylko w 80% przypadków więc masz szansę ;-)

--- Cytat: "Złośnik" ---Co Ty robisz z tymi narzędziami ? W rękach Ci się kruszą. Widelec łamie, ściągacz też :)
--- Koniec cytatu ---

Dobre narzędzia są bardzo twarde. Bardzo twarde = kruche.
--- Cytat: "Złośnik" ---Pytania dwa. Czy 18mm wystarczy ?
--- Koniec cytatu ---

Masz nowy sworzeń więc zmierz średnicę i będziesz wiedział ale chyba będzie mało.

Złośnik:
Nie no jest ok. Nakrętka ma 19mm. Sam trzpień jest dużo mniejszy więc wystarczy chyba - tak to rozpracowałem :) Zwłaszcza, że następny rozmiar to jest 24mm - to już wogóle za dużo. mam metalowy czujnik. Ma taką metalową osłonę przed uchem zwrotnicy. Jak to wyjąć ? On jest wkręcony ? Chwycić żabką i próbować wyjąć ? Chyba trochę to za delikatne na takie narzędzia. :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej