Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach

<< < (11/26) > >>

Toms:
Hyundai Auto-Zięba Katowice , przegląd po 12 miesiącach, 369 zł.
Olej, filtr powietrza i kabinowy moje, filtr oleju  z ASO

tu oleje i ilość potrzebna

http://cararac.com/engine_oil/hyundai/ix35.html

dyluś:
Wiecie może czy olej, który zaleca producent w książce Shell Helix Ultra 5w30 z symbolem AX to to samo co extra? Bo nigdzie takiego AX nie widzę. Filtr kabinowy i oleju można kupić jaki mi się podoba? Pierwszy przegląd za 2 tygodnie. Chyba w Margo Gdańsk.

Mleko:
WItam

Wprawdzie mam jeszcze sporo czasu, ale chcialbym sie od Was dowiedziec  jak  funkcjonuja przeglady gwarancyjne, chodzi mi dokladnie o terminy. Auto kupilem w styczniu z przebiegiem 20 km, ale bylo ono wczesniej we wrzesniu zarejestrowane na handlarza z salonu, wiec gwarancja leci juz 4 miesiace. Powinienem liczyc czas do przegladu od wrzesnia czy od stycznia czyli od kiedy jestem wlascicielem samochodu?

B.Wojcieszak:
Od daty przeglądu zerowego tj. od września.
Przyjęte gdzieś jest z tego co pamięam +- 2 tyg. Chyba, że liczba km się zbliża ku wyznaczonej. Nie powiem co ile tys km muszą być przeglądy dla benzyny.

Mleko:
Dziekuje za odp. Teraz mam pewnosc.
Autko kupilem w autoryzowanym salonie Kia, z dokumentami dostalem zawieszke na ktorej napisany jest najpozniejszy termin przegladu do stycznia 2015. Chociaz moze chodzilo im o ich salon gdzie w tym terminie wszystko zrobiliby odplatnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej