Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach

<< < (10/26) > >>

paff:
Cześć,

Czeka mnie w najbliższych dniach przegląd po 12 miesiącach.
Czy serwis autoryzowany ma jakieś wymagania co do zamienników? Ceny w tym wątku widziałem i na alledrogo znalazłem sporo niższe:
- powietrza: 31,50
- klimatyzacji: 27,90
- paliwa: 39:90
- oleju: 23,90

Jeszcze nie zacząłem szukać odpowiedniego oleju, więc jakby ktoś zalecił, będę wdzięczny.

klemens:
Olej proponuję kupić w pewnym sklepie. Na rynku zdarzają się podróbki. Zawsze dobrze jest poznać numery ref. z serwisu (kto kupował materiały w serwisie ma je na fakturze) i w necie kupić właśnie to. Nie będzie problemów gwarancyjnych przy ewentualnej awarii.

Nie cytujemy całości wypowiedzi będącej ostatnim postem w wątku. Usunięcie cytatu. tekla

paff:
Ciekawostki apropo przeglądów ASO w Pomorskim.

MARGO Gdynia: "Wg producenta jeżeli przebieg poniżej 30tyś, to tylko sprawdzenie filtra powietrza i ew wymiana", do tego sprawdzenie powłoki lakierniczej, bez wymiany koszt ok 90zł (wymianę oleju zalecają, ale to decyzja klienta)

AUTO-MOBIL Wejherowo: 700-800 zł z wymianą oleju i filtrów, z czego oleju zmieniają, powietrza jeżeli jest konieczność

klemens:
To prawda, w każdym serwisie gadają inaczej. Ja wymieniam wszystko + przegląd co 20000. Materiały wożę swoje.

paff:
Aktualizacja:

AUTO-MOBIL Wejherowo: faktycznie producent po 1szym roku nie wymaga wymiany oleju i filtrów, jedynie sprawdzenie i przedmuchanie/wymiana filtra powietrza.

Zdaje się, że w octavii po roku też był tzw. "mały przegląd", ale czy bez wymiany oleju to nie pamiętam.

[ Dodano: 2014-01-09, 21:52 ]
No i po przeglądzie. Zdecydowanie polecam AUTO-MOBIL.
Zlokalizowali co stuka i był to łącznik stabilizatora, okazało się, że jest akcja serwisowa o której nikt z Margo mnie nie poinformował.
Wymienili olej i filtr na moją prośbę i umyli auto.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej