Forum > ix35 EL
[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach
PiotrAlbre:
Witam
Pojechałem wymienić olej w IX 35 przy przebiegu 15k w Korea Motor. Warszawa.
Koszt to 109 zł przegląd
18 zł filtr
2 zł uszczelka
15 zł płyn do oczyszczania( wrazie jakby nie trafili olejem do silnika);)
18 zł uzupełnienie płynu chłodniczego.
165zl ( mój olej Motul Eco Nergy 8100 a5/b5 5w30 5l)
Nie robili żadnego problemu, ze mam swój olej.
Po wymianie myślałem ze bedzie mniej palił a jednak pali więcej moze noga mi bardziej wciska bo po mieście palił około 9,5 do 10,5 a teraz około 11,5
giacinto:
HEY
w lipcu jade na II przeglad gwarancyjny i jeszcze nie wiem gdzie poniewaz kilka doradcow serwisowych mowi kazdy cos innego co nalezy wymienic wg harmonogramu po 2 roku uzytkowania, mianowicie wymiana standardowa( olej i filtry) pevien doradca z Krakowa twierdzi ze trzeba vymienic swiece zarowe po 40 tys km i plyn hamulcowy, czy to konieczne, tym bardziej ze auto uzytkuje gdzie nie ma zimy i nie sypia soli, czy to ustalaja sobie serwisy czy jest to odgorne zarzadzenie co konieczne a co nie po okreslonych latach uzytkowania,
Doradzcie mi prosze ,nie wiem co o tym myslec ,czy to czysta pazernosc i biznes z klienta :-/
kosmos2011:
--- Cytat: "giacinto" ---wymienic swiece zarowe po 40 tys km
--- Koniec cytatu ---
Przecież masz benzynę.
gurszczak:
--- Cytat: "giacinto" ---HEY
w lipcu jade na II przeglad gwarancyjny
--- Koniec cytatu ---
Temat dotyczy przeglądu po 12 miesiącach a nie 24 :)
--- Cytat: "giacinto" ---pevien doradca z Krakowa twierdzi ze trzeba vymienic swiece zarowe po 40 tys km i plyn hamulcowy,
--- Koniec cytatu ---
U mnie świece (nie żarowe) wymienili po 73k km na przeglądzie 3 letnim. Płynu hamulcowego jeszcze nikt nie chciał wymieniać :)
Nawigacja