Forum > Matrix / ix20
[ix20] Zawieszenie
thorpe:
Czy kwestia zawieszenia została w jakiś sposób rozwiązana? Myślę nad zakupem aut demo od dealera z 2014 roku w dobrej cenie. Co mam zrobić na jeździe próbnej, żeby samodzielnie ocenić, czy w tym egzemplarzu ten problem występuje? Z góry dziękuję za odpowiedź.
piter_ix20:
Na chwilę obecną nic nie zrobiono :(
Po za tym zawieszenie to nie jedyna wada. Przejrzyj uważnie forum. Zwróć uwagę na spalanie, kiepskie materiały, itp.
Odnośnie jazdy próbnej to sugeruję odbyć ja po wielu różnych nawierzchniach a szczególnie po nawierzchni z kamieni brukowych i to możliwe nierówno ułożonych, z prędkością rzędu 50-60 km/h. Ponadto warto przejechać się po autostradzie z max prędkością i przy dużym wietrze. Więcej chyba nie jesteś wstanie zrobić. Wyjdzie podczas eksploatacji :(
A może chcesz kupić mój: http://hyundai.nieudanyzakup.pl/
Chociaż ma już kilka lat to wiele elementów ma młodszych :)
histe:
Z doświadczenia mogę napisać że zawieszenie w ix20 nie jest znacząco gorsze niż w i30, czy np. Citroenie Berlingo. Jest sztywne i wydaje głuche dźwięki ale tragedii nie ma. Podstawą zakupu auta jest długa jazda próba, może nawet dwie, na różnej nawierzchni i z różną prędkością. Potem (poza jakimiś ukrytymi wadami konkretnego samochodu) nic nie powinno Cie zaskoczyć ani rozczarować.
Ja po przejechaniu na razie 7 tys km i pół roku użytkowania nie mam zastrzeżeń ani w stosunku do zawieszenia, ani jakości materiałów, ani co do spalania. (nie jest ono małe, ale mieści się mniej więcej w danych podawanych przez producenta). jedynym niewielkim mankamentem był hałas wydobywający się z okolic koł po przekroczeniu ok 120km, ale niewielkim kosztem poprawilem i zamierzam poprawić wyciszenie i będzie zupełnie OK. Polecam dłuższą jazdę próbną najlepiej 2 różnymi autami ( mogą być z różnymi silnikami)
larry:
Odnośnie zwieszenia przedniego to była akacja wymiany amortyzatorów dla pewnych modeli. Ja miałem i moim zdaniem teraz jest lepiej. Warto się zainteresować jakie teraz są montowane w nowych autach.
piter_ix20:
--- Cytat: "histe" ---Z doświadczenia mogę napisać że zawieszenie w ix20 nie jest znacząco gorsze niż w i30, czy np. Citroenie Berlingo. Jest sztywne i wydaje głuche dźwięki ale tragedii nie ma. Podstawą zakupu auta jest długa jazda próba, może nawet dwie, na różnej nawierzchni i z różną prędkością. Potem (poza jakimiś ukrytymi wadami konkretnego samochodu) nic nie powinno Cie zaskoczyć ani rozczarować.
--- Koniec cytatu ---
Przecież w i30 zawieszenie jest wielowahaczowe, to zupełnie inna bajka. Poza tym ja nie mam na myśli komfortu pracy zawieszenia. Wadą zawieszenia ix20 jest to, że w pewnych sytuacjach potrafi przykro zaskoczyć.
Ja też początkowo byłem zachwycony, wewnątrz cichutko, jazda próbna super. Później podszybie zaczęło bardzo mocno trzeszczeć. Mój serwis nie bardzo wiedział co z tym robić. Po moim piśmie skierowali mnie do innego serwisu, który to naprawił. Jest lepiej ale nie to co było od nowości.
Odnośnie spalania, to ile Tobie pali przy prędkościach autostradowych? Ot po prostu średnia z 500 km autostradą z prędkością 140 km/h. U mnie przy tej prędkości chwilowe mam na poziomie 12-15. Średnia wychodzi na podobnym poziomie.
Odnośnie wyciszenia? Hałas z okolic kół to jedno, ale słychać też wiatr, głównie w okolicach drzwi.
Powiem tak, różnica pomiędzy Toyota Auris pierwszej generacji a ix20 jest porażająca na korzyść Toyoty. Znacznie ciszej wewnątrz, spalanie ZNACZNIE niższe. A w 2011 roku te samochody kosztowały podobne pieniądze. Mam oba więc mam porównanie na bieżąco. Ostatnio Toyotą zrobiłem 2300 km ze sporym obciążeniem, trasa w większości po autostradach z prędkościami w większości powyżej 130 km/h, a bardzo często 150-160 km/h. Spalanie 7,8 litra. W ix20 takie spalanie trudno osiągnąć bez obciążenia i z niższymi prędkościami.
Według mnie z ix20 można być zadowolonym tylko wtedy gdy wcześniej jeździło się samochodami typu maluch.
Nawigacja
[#] Następna strona