Forum > Matrix / ix20

[ix20] Zawieszenie

(1/16) > >>

larry:
Witam

Aby podsumować zawieszenie ix20 proponuje ankietę  - prośba o udział w niej wszystkich właścicieli ix20 - będziemy mieć obraz odczuć odnośnie zawieszenia.

irekmiecz:
larry  świetny pomysł z ankietą  :!:  
 Każdy użytkownik ix20 uczestniczący na tym forum powinien oddać głos, dzięki temu poznamy skalę problemu.
 Dałem OK ponieważ uważam że jest OK, chociaż przyznam że nasze poprzednie autko ( Mitsubishi Space Star ) miało nieco bardziej komfortowe (tył wielowahaczowe )

Maolma:
Oddałam swój głos (u mnie jest OK - jestem zadowolona), zachęcam resztę do głosowania :-)

jack55:
U mnie wszystko w porządku  i dałem OK. ;-)
W poprzednim aucie Skoda Octavia 2  pomimo wielowahaczowego zawieszenia z tyłu, prowadzenie i komfort o dziwo był gorszy :-(

dekra:
Dałem beznadziejne - zgłaszałem do serwisu. Nie chodzi mi specjalnie o twardość, czy złe prowadzenie, lecz słyszalne klekotanie, stukanie zawieszenia z przodu nawet na lekkich wypukłościach szosy (nie mówię o najechaniu na dziury w asfalcie). Dwukrotne zgłaszanie w serwisie - jazdy z serwisantem skończyły się stwierdzeniem, że ten "typ tak ma" i nic nie da się zrobić. Z opinii w tym temacie wynika, że nie jest tak u wszystkich użytkowników, lecz widać "fachowcy" uważają, że jak się koło nie urywa, to wszystko jest w porządku i jakieś tam stukanie jest rzeczą normalną w samochodzie, który kosztuje tylko niecałe 60 tys. Dla jasności dodam, że w poprzednich samochodach jakie miałem nic takiego się nie słyszało - no może dopiero po 60-70 tysiącach kilometrów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej