Forum > Matrix / ix20

[ix20] Zawieszenie

<< < (2/16) > >>

ph71:
Generalnie daję OK z uwagi na fakt, że więkoszość ulic po jakich się poruszam to w miarę równe asfalty i na nich auto prowadzi się wystarczająco pewnie i przewidywalnie jak na jego konstrukcję.
Przy pozostałych należałoby dać tylko niekomfortowe.
W końcu jest to nieskomplikowane zawieszenie i nie ma co liczyć na pewność  i prowadzenie jak przy wielowahaczowym, szczególnie takim jak w fordzie, które znam z autopsji.
Największą bolączką jest wg mnie niedostateczne wyciszenie podwozia po całości, co głównie przekłada się m.in. na odczucia związane z pracą zawieszenia.

sense:
głosowanie i odczucia identycznie jak dekra

rekin323:
Witam,

Mam podobne odczucia co koledzy (cyt. dekra i sense) czy to zima -10 ,czy lato +25; i dalej zastanawiam się co z tym stukaniem z przodu jako ze w serwisie nie wypowiadają dlaczego tak jest.
Orientuję się ktoś z forumowiczów gdzie jest dobry tester amortyzatorów ( przypominają mi się czasy komuny, nadeszła chwila wymiany lub jeszcze nie:))
Przyjmując założenie ze większość naszych ix20 ma przebiegi 5-25tys km zastanawiające są brak odpowiedzi jakie nierówności filtruje nasz przedni zawias' i powoli nadchodzi chwila żeby importer się wypowiedział np od tygodnia modelowego zmieniliśmy to i to LUB wymiana nic nie pomoże. Zalecamy głośniej radio CD

kri$:
Jeździłem poprzednio Suzuki SX4, i odczucia względem zawieszenia mam podobne, nie jest ani lepiej ani gorzej, może przy przejeździe wyższego "policjanta" jest dyskomfort. Wg mnie to twardo zestrojone zawieszenie, amortyzatory o takiej a nie innej charakterystyce. Na dobrej drodze po prostu super. Znowu w oplu meriva, zawieszenie pracuje inaczej, ma się wrażenie jakby nie wybierał każdej dziury, jest cichsze (może lepiej wyciszone). Ma się wrażenie że auto jest dużo cięższe. Jednocześnie szybko padają drążki stabilizatorów i gumy stabilizatorów (u mnie nawet co 20.000-30.000 km). Co jest wg mnie większym dyskomfortem. Czy u Was w ix20 coś takiego padło, chyba nie.

endriu:
oddałem swój głos jako odpowiednie żadnych problemów z nim nie mam .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej