Forum > Matrix / ix20
[ix20] Zawieszenie
cosmo:
Heh, to i ja się "pochwalę". Jakiś czas temu byłem na bezpłatnej kontroli przed zimą - wszystko było ok. Następnego dnia rano wyjeżdżając z garażu usłyszałem mocne stuknięcie (różnica poziomów ok 1-2 cm). Pognałem do serwisu, bo na każdej nierówności waliło jakby podwozie urywało. Autek od razu poszedł na przegląd i okazało się, że wyciekają mi amortyzatory. Dostałem auto zastępcze i po 2 dniach odebrałem autka z nowymi przednimi amorkami.
Od tego czasu jest ok, ale bardzo mnie zastanawia co oni za amortyzatory zamontowali skoro po 14k km padają...
lukasz.zst:
Teraz was zaskoczę jak podchodzi Polski Importer do klienta .
Styczniu zgłosił sie dumnie importer Hyundai Motor Poland poprzez Serwis że przyjeżdża komisja z Korei ( firma która produkuje zawieszenia) i mam czekać , wszystkie szczegóły będą znany później
Dziś serwis dzwoni po 2,5 miesiącach i mówi mi jakie warunki postawił Hyundai Motor Poland .
- Oględziny będą w Warszawie - nie na śląsku ( żeby nie był obecny przy tym )
- Auto bezie dostarczone na kolach nie na lawecie (oto odrazu szef serwisu nie zgodził sie na taka decyzję)
- Nie przedstawiono mi co będzie tzw technologi naprawy
- Na nieznany mi czas dostane auto z manualną skrzynia biegów ja mam automata
Dostali takie pismo odemnie
Nie zgadzam sie z decyzja Hyundai Motor Roland. Oględziny mają być w mojej obecności tylko i wyłącznie. Żeby nie było tak jak ostatnio w Salonie Hyundaiu w Mysłowicach . Dlaczego komisja nie może przyjechać na Śląsk .Proszę przedstawić w skrócie technologie oględzin
jack55:
Niedługo zażądają od Ciebie, żebyś dostarczył im swoje auto do Koreii na swój koszt najlepiej samolotem DHL.Przecież ix20 produkowany jest u naszych sąsiadów to niech przyślą kogoś ze Słowacji.Ze strony Hyundaia to już nawet nie żenada to już totalna kpina :-/
lukasz.zst a nie myślałeś, żeby zwrócić się ze swoim problemem do serwisu w Niemczech i skończyć tę drogę przez mękę w Polsce.Mieszkasz na Śląsku to daleko nie masz. Ja bym tak zrobił ;-)
lukasz.zst:
Pisałem do Niemiec, Austrii to dostałem odpowiedz że sprawę kierują do polskiego importera , a Czesi zapraszają mnie do Pragi a Słowacy do Bratysławy
[ Dodano: 2013-03-06, 18:43 ]
Z przed min dostałem e-mila z serwisu Hyundaia
Witam.
Problem stuków w zawieszeniu jest nam znany. Niestety nie ma opracowanej jeszcze procedury wyeliminowania tego objawu. W przypadku pojawienia się rozwiązania problemu będzie Pan poinformowany. Jeżeli chodzi o pozostałą cześć zapytania skierowałem prośbę do działu doposażeń oraz części w celu udzielenia Panu takiej informacji. Jak tylko będą mieli dla Pana informacje skontaktują się z Panem. W razie pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam,
Marek Mrówka
Doradca
tel. (61) 8117 319
fax. (61) 8117 324
e-mail: mmrowka@auto-watin.pl
[ Dodano: 2013-03-07, 19:20 ]
Dzwonili dziś do mnie z Hyundaia
- Auto pojedzie do Warszawy na Lawecie.
- Znowuż nie wiedzą kiedy przyleci ktoś żeby zobaczyć te auto
- Nie wiedzą jak długo będzie stało to auto w Warszawie
- Importer musi sie zapytać Hyundai Motor Europa czy mogę być obecny przy oględzinach
- Czyli do własnego auta muszę przyjechać na własny koszt pociągiem 220zł i wziąć urlop
horny devil:
Pany trochę odgrzebie kotleta.
Może ktoś ma auto już po gwarancji i wpakował by taki zestaw do swoje ix??
http://www.inter-rally.pl/product-pol-20315-Sprezyny-obnizajace-Eibach-Pro-Kit-Hyundai-iX20-JC-11-10-.html
Nie chodzi o samo obniżenie ale o prowadzenie się auta.
Wrzuciłem taki zestaw (-30) do swojego audi i różnica w prowadzeniu jest kosmiczna. Oczywiście na plus.
Pytanie jak z amorkami do tego bo wątpię by ori wytrzymały takie zestawienie
Nawigacja
[#] Następna strona