Forum > Matrix / ix20
[ix20] Zawieszenie
Maolma:
--- Cytat: dekra ---
--- Cytat: "KoTeK" ---
serwis jest chyba nastawiony, (może przez producenta) aby takowego problemu nie dostrzegać. Oczywiście stwierdzono, że jeśli takowy problem istnieje mam zgłaszać i na nic nie patrzeć, ale mam wrażenie, że to chyba tylko kurtuazja.
--- Koniec cytatu ---
.
Ukręcają bat na siebie, udając głuchych.... choć kto wie, może to jest problem bardzo wąskiego grona użytkowników autek marki Hyundai. Nie łamcie się, nagłaśniajcie sprawę.
Pozdrawiam wszystkich z trzeszczącym podwoziem.
--- Koniec cytatu ---
dekra:
--- Cytat: "KoTeK" ---
Oczywiście to sprawa osobista, ale co takiego Cię wkurzyło, że prędko chcesz to auto sprzedać ?
--- Koniec cytatu ---
No, prędko to nie nastąpi, ale przyznasz chyba, że człowiek decydując się na zakup nowego auta spodziewa się, że nie będzie w nim coś tam klekotało, łomotało i nie będzie musiał jeździć po warsztatach - płacić za marnej jakości usługi, lub zakasać rękawy i tarzać się pod samochodem aby coś samemu zrobić. Bo wbrew temu co ci "fachowcy" twierdzą, uważam że wada ta jest do usunięcia skoro w jednych egzemplarzach występuje, a w drugich nie. Tylko trzeba uznać, że to klekotanie, łomotanie w nowym samochodzie nie jest rzeczą normalną i nie próbować wciskać kitu, że jak koło się nie urywa to już klient powinien być zadowolony. To traktowanie klienta właśnie mnie wkurza.
jack55:
--- Cytat: "dekra" ---
Bo wbrew temu co ci "fachowcy" twierdzą, uważam że wada ta jest do usunięcia skoro w jednych egzemplarzach występuje, a w drugich nie. Tylko trzeba uznać, że to klekotanie, łomotanie w nowym samochodzie nie jest rzeczą normalną i nie próbować wciskać kitu, że jak koło się nie urywa to już klient powinien być zadowolony. To traktowanie klienta właśnie mnie wkurza.
--- Koniec cytatu ---
Dekra jeżeli w zawieszeniu jak piszesz coś klekocze i grzechocze to zdecydowanie nie powinno tak być.Szczerze Ci współczuję.Może spróbować w innym serwisie :?: Ja dlatego wybrałem ix20 bo po jezdzie testowej byłem wręcz zachwycony kulturą pracy silnika,super wygodnymi fotelami , fenomenalną pozycją za kierownicą oraz fajnym cichym sprężystym zawieszeniem.Nie inaczej jest w egzemplarzu który zakupiłem rok temu.Wściekł bym się chyba gdybym wydał ponad 50tys. zł i zawieszenie nie było by w pełni sprawne jak to ma miejsce u niektórych z Was :evil:
Panowie proponuję zewrzeć szyki i wystąpić razem do Hyundai Polska.Innego wyjścia nie widzę.W końcu łaski nikomu nie robią.Traktowanie Nas Klientów w autoryzowanych serwisach w Polsce to zupełnie osobny temat i Hyundai nie jest pod tym względem niestety żadnym wyjątkiem :-(
Jesteśmy w tym względzie trzecim światem.Wystarczy pojechać do Niemiec czy innego zachodniego kraju aby doświadczyć profesjonalizmu i szacunku. ;-)
Niedawno robiłem roczny przegląd.Zgłosiłem nie działające czujniki parkowania(brały dopiero 30cm od przeszkody)Fachowiec stwierdził, że tak ma być i jest ok.Wizyta w drugim autoryzowanym serwisie zakończyła się wymianą kompletu czujek i założeniem nowej centralki.Wszystko działa wreszcie tak jak powinno 8-)
Szkoda gadać.......bo to Polska właśnie :-/
lukasz.zst:
Przestałem liczyć na polskiego importera, dzwonił do mnie serwis ,importer będzie komisja z korei z tym moim zawieszeniem. I jest cisza totalna, kazali mi czekać i jak przyjedzie komisja to mam być w Polsce , śmiech na sali.
Byłem teraz na stacji diagnostycznej Dekra i PZMOT i stwierdzono że tak zawieszenie nie powiano sie zachowywać , stuka i puka, nawet stukało jak wjechałem na rollki bo tam jest niżej, stwierdzono że może być to wszytko i mam walczyć z importerem
Kiedyś podrzuciłem na forum linki z isx 20 z czech, słowacji, włoszech , niemiec to wszędzie wymieniają amortyzatory, i mogę powiedzieć że nie występuje to w wszystkich autach
KoTeK:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---........ I jest cisza totalna, kazali mi czekać i jak przyjedzie komisja to mam być w Polsce........
--- Koniec cytatu ---
Abyś nie popełnił gafy i nie wyjechał przez przypadek np. za Odrę idź i oddaj samowolnie paszport na policję - unikniesz wpadki. :mrgreen:
Nawigacja
[#] Następna strona