Forum > i20
3 i 7 lat z i20 - małe podsumowanie
de_assis:
Te części które opisałeś wykazywały zużycie?
Natomiast co do samego sprzęgła, skończyło sie? Ile masz przejechane? Ile lat ma auto?
areksz1977:
96 tyś Km. Co do sprzęgła niestety ma 5 biegu jam był załadowany nuż prawie nie przyspieszał tylko się ślizgał, na pusto dało się jeździć ale jak trzeba było ostro ruszyć to nie było nuż czym. Co do klocków to nie wiem, sefwisant dzwonił że to już końcowka. A jako że każdy przestój to problem a i przebieg na tym zestawie spory się powiedziałem żeby wymienić.
btn:
Mojemu dzisiaj stuknęło 50tys. :) Nieco powyżej 2,5 roku.
Jeżeli chodzi o "usterki" to miałem skatowane tylne hamulce. Przednie jeszcze się trzymają, ale dla świętego spokoju po powrocie z fjordów chyba jednak wymienię.
No i wiadomo, że są lepsze auta, ale i20 naprawdę da się lubić! :)
areksz1977:
Cześć w poniższym temacie robiłem podsumowanie po 3 latach i 90 tys
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2938
czas na kolejny etap.
Drugie 100 tys przyniosło mniej niespodzianek, ale były malowane klamki, purchle wokół wycieraczki na tylnej klapie są już tak wielkie, że raczej samo malowanie już nie pomoże. Ponadto jedna wymiana świec i klocków hamulcowych z przodu. Sprzęgło co prawda tym razem większy interwał wytrzymało ale małe szarpania pojawiły się już dawno. Nie wiem jak długo jeszcze wytrzyma ale to przesada, że co 100 tys km przy tak słabym silniku i jeździe głównie po trasach trzeba by sprzęgło wymieniać. Jeszcze ze 3 żarówki wymienione podczas tych ostatnich 4 lat. Zobaczymy co przyniesie następne 100 tys km.
steyr:
Tragedii nie ma, masz 200kkm przejechane i zawias nie ruszany? Wahacze, amortyzatory orginalne? Miałeś problem z przekładnią kierowniczą, tzn. występowały lub występują u Ciebie stuki podczas kreceniem koła kierownicy na postoju zwłaszcza jak się zmienia kierunek obrotów koła kierownicy z prawego na lewy? Sprzęgło widocznie TTTM, chociaż u Nas I20 ma 104kkm i sprzęgło chodzi bez problemów. Jak jest z korozją oprócz elementów które wymieniłeś, progi podwozie i itp?
Nawigacja
[#] Następna strona