Forum > Getz
[Getz] Gacek kupiony, warsztat odwiedzony i .... (trochę dłu
robaszek127:
Po pierwsze sam po zakupie pytalem się w sklepach o rozrząd i nawet w sklepie "Fota" podobno hurtownia ceny do getza były wielkie bo dla nich to japonczyk. Rozrząd kupiłem w sklepie internetowym b.dobrej firmy sprawdzonej w tico czyli GMB. Wymieniłem zaraz po zakupie przy przebiegu ok 150tys pasek daytek, rolkę GMB ( była taka sama zalożona GMB przez serwis i nie oznaczała się zużyciem) plus pompa wodna GMB bo fabryczna miała luz duży i pewnie nie wytrzymała by katalogowego 180tys do wymiany. Za rozrząd kompletny dałem 185zł plus olej elf 10w40 64zł i niemiecki filtr mann 19zł.
W Focie za sam pasek wołali 110zł, pompa gmb 120zł i rolka 90. Więc sporo zaoszczędziłem poprzez zakup przez neta. Z wymianą jest trochę trudna sprawa jak ktoś nie robił tego to raczej niech nie ryzykuje.
Co do ceny remontu to lepiej popytać się w wielu miejscach a najlepiej u znajomego. Bo nie warto zawsze ufać opinii mechanika, bo oni często wymieniają dobre elementy bo mają zysk dodatkowy. A nawet warto samemu wjechac na kanał i sprawdzić czy rzeczywiście tuleje belki mają luz bo mnie trochę dziwi przebieg 80tys i konieczność ich wymiany.
Tak samo filtr paliwa nie wymieniałem, ani świece ani foltr powietrza skoro są dobre. Nie patrze zbytnio na wskazania instrukcji. Niektórzy wymieniają co roku filtry ale i przewody zapłonowe i świece.
771025:
--- Cytat: "robaszek127" ---
Co do ceny remontu to lepiej popytać się w wielu miejscach a najlepiej u znajomego. Bo nie warto zawsze ufać opinii mechanika, bo oni często wymieniają dobre elementy bo mają zysk dodatkowy. A nawet warto samemu wjechac na kanał i sprawdzić czy rzeczywiście tuleje belki mają luz bo mnie trochę dziwi przebieg 80tys i konieczność ich wymiany.
Tak samo filtr paliwa nie wymieniałem, ani świece ani foltr powietrza skoro są dobre. Nie patrze zbytnio na wskazania instrukcji. Niektórzy wymieniają co roku filtry ale i przewody zapłonowe i świece.
--- Koniec cytatu ---
Mechanik, jak mechanik, niby zaufany bo teściu i szwagier do niego jeżdżą już kilka lat i niby robi dobrze. Mam dość mechaników z przypadku. Ile się da, to tyle robię przy samochodzie sam. Za rozrząd się nie biorę, wolę zapłacić te 2 stówki i oddać auto do warsztatu, tym bardziej, że silnik kolizyjny. A co do samego zawiasu, to też mi się wydaje, że to trochę za wcześnie, ale z drugiej strony w aucie jest hak i to by wskazywało na szybsze zużycie poduszki pod skrzynią, ale tylna belka... hmm no nie wiem co o tym myśleć.
Czyli, że masz nalatane ponad 150 tys. km i filtra paliwa nie ruszałeś ?
kosmos2011:
--- Cytat: "771025" ---
Pozostaje jednak pytanie czy wymiana filtra paliwa ma jakieś logiczne uzasadnienie więc zastanawiam się nad sensem tej operacji w Gacku.
--- Koniec cytatu ---
Pan sprawdzi wg instrukcji http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2736 co i kiedy się wymienia.
popej:
Przecież kolega napisał, że wg instrukcji sprawdzał i należy wymienić :-P Ale osobiście to nie wiem czy jest sens wymiany tego elementu tak szybko. W sumie nie wiesz kto jakie paliwo tankował, ale jeżeli nie ma żadnych objawów to nie ma sensu moim zdaniem.
BartBartez:
--- Cytat: "popej" ---W sumie nie wiesz kto jakie paliwo tankował, ale jeżeli nie ma żadnych objawów to nie ma sensu moim zdaniem.
--- Koniec cytatu ---
Lepiej poczekać aż się zapcha. Laweta taniej wyjdzie. W sumie rozrządu też nie ma sensu wymieniać skoro nie ma żadnych objawów :evil:
Nawigacja
[#] Następna strona