Forum > Getz
[Getz] Gacek kupiony, warsztat odwiedzony i .... (trochę dłu
771025:
Witam,
na początek witam Serdecznie Wszystkich Forumowiczów.
Zakupiony Getz z 2004 roku z silnikiem 1.3 i przebiegiem nieco ponad 83 tys. km.
Ponieważ poprzedni właściciel w zasadzie nic przy nim nie robił (poza klockami z przodu, wymianą świec, olejów i filtrów oraz końcówką drążka jak twierdził) wiedziałem, że na dzień dobry będę musiał wymienić rozrząd. Pojechałem na warsztat, mówię, że świeży zakup i żeby sprawdzili co i jak.
I oto co wyszło:
1. Rozrząd wiadomo, ale bez pompy wody bo na innym pasku.
2. Tuleje gumowe w tylnej belce z obu stron.
3. Poduszka tylna pod silnikiem/skrzynią biegów - ta co jest centralnie na środku pod autem.
4. Końcówki drążków z przodu prawo i lewo.
5. Dorzuciłem do tego jeszcze filtr paliwa - bo w instrukcji jest, żeby wymienić po 60 tys. km.
Przeszliśmy do biura i pytam ile mnie to wyniesie. Facet pogrzebał w kompie trochę, mówi, że wszystkiego mi od ręki nie sprawdzi, bo musi podzwonić, trochę wg szacunku pojechał i na koniec mi strzelił , że jakieś 1 100 zł (materiały + robocizna). No cóż podziękowałem, bo koszt mnie trochę przytłoczył.
Sam pogrzebałem trochę w necie, głównie na stronie inter carsu i wyszło mi, że za części byłoby ok. 550 zł, czy w takim przypadku robota na następne powiedzmy 550 zł to nie za dużo, jak na zakres prac ? Pytam, bo nie mam w ogóle doświadczenia w temacie Gacka. Zastanawiam się też, czy konieczna jest wymiana filtra paliwa ? Proszę o jakieś rzetelne porady w temacie.
BartBartez:
Wymiana rozrządu około 200zł, tuleje na belce 150zł, poduszka silnika 50zł, wymiana końcówek + ustawienie zbieżności 120-150zł, wymiana filtra 30zł.
Samochód kosztuje.
771025:
--- Cytat: "BartBartez" ---
Samochód kosztuje.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja sobie zdaję sprawę, że utrzymanie samochodu, to mniej więcej jak utrzymanie członka rodziny, nie mniej jednak nigdy do tej pory nikt mnie "nie zastrzelił" taką kwotą za naprawę auta.
ps. dzięki za wyliczankę kosztów.
Pozostaje jednak pytanie czy wymiana filtra paliwa ma jakieś logiczne uzasadnienie, bo np. kiedyś miałem punto 1 i tam filtr wymieniałem bo stary po prostu przegnił (trochę niefortunne umiejscowienie), kolejno w puncie 2 i grande filtra się nie wymienia wcale, więc zastanawiam się nad sensem tej operacji w Gacku.
popej:
Nawet nie jest drogo za tę robociznę. U mnie w nowym Seacie Leonie sam duży przegląd z wymianą płynów, klimatyzacją itp, wyniósł prawie 1000zł (oczywiście mówię o ASO).
Co do samego grzebania, to rozrząd wymienisz sam jak się orientujesz, bo tak na żywioł to można szkód narobić :mrgreen: Tuleje sam to nie bardzo, zbieżność również, więc ja bym odżałował tego kafla na serwis auta. Uwierz, że po wymianie tego wszystkiego Getz będzie służył CI bezawaryjnie przez długi czas :-D
771025:
Wiesz popej, Twoje ostatnie zdanie najbardziej mi się podoba :)
Nawigacja
[#] Następna strona