Forum > Getz

[Getz] Gacek kupiony, warsztat odwiedzony i .... (trochę dłu

<< < (5/6) > >>

771025:

--- Cytat: "BartBartez" ---
--- Cytat: "771025" ---Drugie pytanie, to czy popychacze trzeba wymienić wszystkie, czy np. wystarczy 1 ? i ile w przybliżeniu taka imprez może kosztować ?
--- Koniec cytatu ---

Teoretycznie można 1 ale ciężko ustalić, który stuka.
Popychacz 50zł/szt. Wymiana jak za rozrząd + pewnie ze 100zł.
--- Koniec cytatu ---

Dzięki za info, przed chwilą dzwonił mechanik, że już jest OK, wymienili tylko 1, bo ponoć było widać. Z racji tego, że były robione inne rzeczy, to powiedział 100 zł. No oby tylko było OK, bo w sumie kupiłem to auto z racji jego niezawodności, a tu w sumie na początku dość duży "pakiet startowy".

[ Dodano: 2013-02-19, 13:50 ]

--- Cytat: "albert" ---Moja rada, to pojechać do innego mechanika i niech on sprawdzi ustawienie rozrządu. Trudno liczyć na to, że mechanik, który żle założyłby rozrząd, przyznał się do błędu.
--- Koniec cytatu ---

No raczej mało możliwe jechać gdzie indziej, pomijam, że już zrobione, ale z takim klepaniem to lepiej nie jeździć, żeby bałaganu w silniku nie zrobić, tym bardziej, że chwilę temu rozrząd robiony i tak naprawdę bałem się, żeby się silnik nie posypał.

Masz rację, że mało kto przyzna się do błędu, tym bardziej jeśli to generuje dodatkowe koszta, a może tu się przyznali biorąc jedynie 100 zł za wymianę 1 szt. popychacza, nie wiem, nie wnikam, chcę tylko, żeby auto już było sprawne i nie zaskakiwało takimi "kwiatkami".

albert:
Dobrze, że już sprawa załatwiona. Życzę bezawaryjnej już jazdy i nie trać wiary w niezawodnośc Getz'a. Czasami coś wyskoczy, ale to wynik lat i przebiegu.  :-D

771025:
No jak dotychczas, to muszę przyznać, że raczej niemiło mnie rozczarował, tym bardziej, że przebieg raczej nie jest duży, bo nieco ponad 83 tys. km.  
Dodam, że wcześniej w Punto I za 15 lat i ponad 230 tys. km przebiegu z silnikiem nie działo się absolutnie nic.

albert:
Silnik to pewnie sprawa kompetencji mechanika, w ten sposób to każdy samochód można obrzydzić właścicielowi. Ja swojego Gacka kupiłem dwa lata temu też z przebiegiem 83 tys. km i jak do tej pory wymieniłem rozrząd, tylne tarcze, klocki i szczęki oraz regeneracja przepustnicy ( czyszczenie ). Wszystko przy ok. 100 tys. km. Oczywiście oleje, filtry itp. Spisuje się świetnie i nie mam do niego zastrzeżeń, czego Tobie również życzę. Daj mu kredyt zaufania, a nie zawiedzie cię.  ;-)

art:

--- Cytat: "771025" ---No jak dotychczas, to muszę przyznać, że raczej niemiło mnie rozczarował, tym bardziej, że przebieg raczej nie jest duży, bo nieco ponad 83 tys. km.  
Dodam, że wcześniej w Punto I za 15 lat i ponad 230 tys. km przebiegu z silnikiem nie działo się absolutnie nic.
--- Koniec cytatu ---

Jesteś pewien, że licznik nie był cofany przed sprzedażą, bo 83 kkm w 10 lat imho nie jest możliwe, gdyż takie przebiegi robią osoby jeżdżące okazjonalnie, a one raczej nie sprzedają dopóki auto nie wyzionie ducha.
Druga sprawa, zakładając ten przebieg 8 kkm/rok, to czy poprzedni właściciel wymieniał olej co rok a nie co 15 kkm?
Mój getz ma ponad 160 kkm i zero problemów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej