Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.
Tobi:
Pasek odrobinę bardziej ciągnie od dołu, w i 40 czuję lekką turbo dziurkę, co do zawieszenia to i 40 bardziej komfortowe (i to mi się bardziej podoba) układ kierowniczy/wspomaganie - nie widzę kolosalnej różnicy
zydo84:
U mnie spalanie wyglada tak.
Na pelnym baku robie 950 km a komputer w cyklu mieszanym pokazuje 6.6 w miescie 7-7.4.melodyjke u siebie wyłączyłem ;-)
Alonzo_:
--- Cytat: "Tobi" ---Pasek odrobinę bardziej ciągnie od dołu, w i 40 czuję lekką turbo dziurkę, co do zawieszenia to i 40 bardziej komfortowe (i to mi się bardziej podoba) układ kierowniczy/wspomaganie - nie widzę kolosalnej różnicy
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie układ jezdny i zawieszenie to najsłabszy element tego auta - IMO nie ma rewelacji, wręcz w niektórych momentach nie podoba mi się. Do turbodziury się przyzwyczaiłem. Ogólnie powiedzmy dobre 4 ;-)
Co do spalania, gdzieś już pisałem, mi udało się zrobić na zbiorniku 1200km z prędkościami 120-150 (autostradami na Chorwację).
Ale u nas w mieszanym to j/w
Tobi:
Ok z innej beczki po rozgrzaniu autka jaką temperaturę pokazuje wam wskaźnik, bo u mnie gdzieś standardowo 85 stopni i ani deka więcej, czy to trochę nie za mało?
Alonzo_:
--- Cytat: "Tobi" ---Ok z innej beczki po rozgrzaniu autka jaką temperaturę pokazuje wam wskaźnik, bo u mnie gdzieś standardowo 85 stopni i ani deka więcej, czy to trochę nie za mało?
--- Koniec cytatu ---
To tyle ile trzeba. Prawidłowo.
Nawigacja
[#] Następna strona