Forum > i40 VF

[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.

<< < (11/28) > >>

albert:
Mam trochę inny model Hyundai'a, ale z kierunkowskazami mam podobnie. Kilka lub kilkanaście razy zdarzyło mi się włączyć światła długie przy włączaniu kierunkowskazu. Zbyt szybki i nieprecyzyjny ruch ręką i do tego w ciągu dnia nie widać zapalonej kontrolki. Dopiero reakcja innych kierowców zwraca mi uwagę na zapalone długie.

Alonzo_:
To nie jest wina auta.... bardziej kierowcy ;-)
Już paroma różnymi autami się kulało w życiu i tu akurat nie widzę jakiejś nadmiernej podatności na "samoistne" czy też przypadkowe włączanie.
Jak czasami musiałem zapier...ć  rękami szybciej niż nadążała "koordynacja" to zdarzało mi sie w różnych autach np  wycieraczkę włączyć. Ale to nie była wina przełącznika tylko moja.

Z tym chipsem to jednak bym się podpytał serwisu. Box, jak wypięty i nie skumają OK, ale chips... Jak dasz serwisowi zarobić (jak to seat robił i za 3 tysie TDI czipsował na 130 KM) to się może i zgodzą, ale program poza serwisem - żeby potem zdziwienia nie było.

Pozdro

sdaron:
Witam , mam przejechane 39tys. km w marcu stuknie mi rok.
Spalanie :
miasto 8L
trasa 5L (średnia prędkość 100km )
trasa 8L (autostrada niemcy 180-190km )
średnia wychodzi mi zawsze ok 7L

Jak na automat z tak małym silniczkiem to moim zdaniem wyniki są rewelacyjne.
Rekord na jednym baku 1060 km ( głównie trasa )
Polecam wszystkim tą skrzynię automatyczną , jest szybka , zero zamulenia , biegi przełącza błyskawicznie.
Na maxa poleciałem 205km ale dużo zależy od jakości naszego paliwa.

Wymiana na gwarancji:
- reflektory przednie ( błąd AFLS )
- kierownica ( skóra zaczęła się łuszczyć )
- szyba lewa przednia 2x ( coś ją rysowało wewnątrz drzwi jakaś kostka się poluźniła )
- tarcze i klocki hamulcowe przód ( po wymianie 30tys klocków w aso nagle tarcze zaczęły mi bić, okazało się że się skrzywiły )

Ogólne wrażenia z jazdy pozytywne, trochę trzeba się przyzwyczaić do podsterowności ale komputer zaraz bierze się do roboty i wszystko jest OK, tylko opony strasznie się ścierają :-)

pozdrawiam wszystkich użytkowników i40-tek

bomen:
Witam
Jestem właśnie przy wyborze silnika do i40

I o ile byłem zdecydowany na benzynę (bo robię około 12kkm rocznie - głownie po mieście), to teraz zaczyna się obawiać o spalanie. W końcu skoro zamiast obiecanych 5.5 mamy 8 w dieslu, to w benzynie z 9 może wyjść 13.

Jeździ może ktoś wersją 177 KM ? Jak tam ze spalaniem?

Albo odwrotnie - ktoś może dieslem jeździ dużo po mieście i podzieli się uwagami co do użytkowania auta z DPF?

Iktorn:
Biorąc pod uwagę warunki zimowe u mnie spalanie w mieście to ok.6,5-7l. Natomiast co do DPFu w mieście - jak przedmucha się co jakiś czas auto w trasie, to nie powinno być problemu. Natomiast przy tym przebiegu co będziesz kręcić - 12tyś. km brałbym benzynę i to chyba 1,6l.
Pytanie inne - co masz na myśli jeżdżenie po mieście.  Miasta są różne ;) i np. jazda po Poznaniu może oznaczać jazdę po autostradowej obwodnicy miasta.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej