Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.
Konrad:
Ja mam wsadzony zestaw Kenwood Dnx 5280bt. Jestem bardzo zadowolony, głośniki cóż, może kiedyś wymienię.
mr.?:
--- Cytat: "Iktorn" ---Przy odbiorze mojego autka pytałem także o zchipowanie silnika w ASO i nie ma problemów ze zrobieniem tego. Pytanie tylko jaka jest różnica między ich robotą a chipem V-techa, wiecie może ?
--- Koniec cytatu ---
Czy mógłbyś napisać, które ASO udzieliło Ci tych informacji? Ja dzwoniłem do Ifamex'u w Warszawie i powiedzieli, że chipowanie nie wchodzi w grę, bo natychmiast następuje utrata gwarancji.
PS
Mój i40 stoi na blacharni :-(
Jakaś kobieta straciła panowanie nad swoim autem i przywalił w lewy bok mojego, ech szkoda gadać :evil:
Iktorn:
W Poznaniu w ASO przy salonie, w którym kupowałem auto (szczegóły na pw) . Auto traci gwarancję producenta (jak w innym ASO się zorientują po podłączeniu po komputer) i przejmuje ją jednocześnie ASO czipujące auto. Problem jaki może się pojawić - w innym ASO mogą odmówić naprawy gwarancyjnej.
Co do spalania w cyklu mieszanym mam ok. 6,5l/100.
Irytuje mnie jedna rzecz w autku - łatwo przełączając kierunkowskazy włączają mi się światła drogowe (jest bardzo mały ruch potrzebny by ta sytuacja się wydarzyła). Może mam inne nawyki po starym aucie. Wam też się takie sytuacje przydarzają ?
Przykra sytuacja Ci się przydarzyła :-/
--- Cytat: "mr.?" ---
Czy mógłbyś napisać, które ASO udzieliło Ci tych informacji? Ja dzwoniłem do Ifamex'u w Warszawie i powiedzieli, że chipowanie nie wchodzi w grę, bo natychmiast następuje utrata gwarancji.
PS
Mój i40 stoi na blacharni :-(
Jakaś kobieta straciła panowanie nad swoim autem i przywalił w lewy bok mojego, ech szkoda gadać :evil:
--- Koniec cytatu ---
.
mr.?:
--- Cytat: "Iktorn" ---W Poznaniu w ASO przy salonie, w którym kupowałem auto (szczegóły na pw) . Auto traci gwarancję producenta (jak w innym ASO się zorientują po podłączeniu po komputer) i przejmuje ją jednocześnie ASO czipujące auto. Problem jaki może się pojawić - w innym ASO mogą odmówić naprawy gwarancyjnej.
Co do spalania w cyklu mieszanym mam ok. 6,5l/100.
Irytuje mnie jedna rzecz w autku - łatwo przełączając kierunkowskazy włączają mi się światła drogowe (jest bardzo mały ruch potrzebny by ta sytuacja się wydarzyła). Może mam inne nawyki po starym aucie. Wam też się takie sytuacje przydarzają ?
--- Koniec cytatu ---
Wiedziałem, że to zbyt piękne aby było prawdziwe :)
Jeszcze mi się nie zdarzyło przez przypadek włączyć świateł podczas włączania kierunkowskazów. Przy okazji wizyty w ASO zgłoś problem z manetką i niech wymienią Ci na nową --> powiedz, że zapewne robi się zwarcie.
Iktorn:
--- Cytat: "mr.?" ---
Jeszcze mi się nie zdarzyło przez przypadek włączyć świateł podczas włączania kierunkowskazów. Przy okazji wizyty w ASO zgłoś problem z manetką i niech wymienią Ci na nową --> powiedz, że zapewne robi się zwarcie.
--- Koniec cytatu ---
To nie jest raczej zwarcie. Przy włączaniu kierunkowskazów jak (chyba) nie jestem precyzyjny w ruchu dłonią, to przy okazji lekki ruch do przodu i długie już włączone. Generalnie w poprzednim aucie skok na manetce do włączenia długich był dość długi, tu jest krótki i może stąd problem (kwestia przyzwyczajania ? )
Nawigacja
[#] Następna strona