Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.
Suszek:
--- Cytat: "i40" ---poniżej odpowiedź serwisu v-techa na pytanie ad. możliwości podniesienia mocy/ momentu obrotowego i40 CRDi 1.7 (136PS)
W tym modelu proponujemy dwa rozwiązania do wyboru. Pierwsze to zmiana oprogramowania sterownika czyli chip. Osiągi około 20-30km oraz 40-60nm. Koszt pełnej usługi wynosi 1499zł(brutto), przy demontażu sterownika doliczamy dodatkowo 200zł. Druga opcja to moduł zewnętrzny , parametry nizsze około 5%. Duży plus to łatwość montażu i demontażu. Koszt pełnej usługi wynosi 1290zł(brutto). W obencnej chwili posiadamy promocje do końca stycznia 20%.
--- Koniec cytatu ---
Brać i się nie zastanawiać :)
mr.?:
Kolejne tankowanie:
- 164km (trasa) + 623km (miasto) = 787km --> średnia 8,6l/100km :cry:
Alonzo_:
--- Cytat: "mr.?" ---Kolejne tankowanie:
- 164km (trasa) + 623km (miasto) = 787km --> średnia 8,6l/100km :cry:
--- Koniec cytatu ---
Ode mnie informacyjnie:
Ja na razie pierwszy zbiornik dopalam. Z kompa:
pierwsze 300 km mieszane (miasto i podmiejskie rejony- bez trasy) - 7,1
następne 200 km podobna jazda - przy 500 km na budziku - 6,9
kolejne ok 400 dokulałem w trasie i teraz mam średnią z kompa na odcinku pod 900 km 6,5. Jak zatankuje to sprawdzę czy sie pokrywają wyniki.
1.02.12
Dziś tankowanie i z kalkulatora wyszła średnia 6,7 l/100 na pierwszym zbiorniku
Pzdr
Konrad:
Witam,
na zegarze już ponad 30.000 km. Spalanie jak spalanie, wszystko zależy od okoliczności.
W trasie, udało mi się zejść (według wskazań komputera) latem w trasie na urlop, nie przekraczając 120km/h w dwie osoby do 4,5l/100km. W ubiegłym tygodniu wracając z Poznania i nie oszczędzając auta, w trzy osoby na pokładzie wyszło spalanie 7,6l.
Po mieście bywa różnie, wszystko zależy od korków, płynności ruszania, dynamiki. Nie podaję wyników.
Suszek:
A tak w temacie pierwszych wrażeń jak oceniacie audio w waszych autach. Oprocz zestawu BT który jest wg. dziadowski i nijak sie ma do choćby Parota. Wymieniłem głośniki z przodu (w trakcie wymiany okazało się ze mam 2 rózne :-) W aucie z tego co mi powiedzieli w firmie Car Audio był głośnik średniotonowy (ten co myślałem że wysokotonowy) i Niskotonowy w drzwiach na dole. Założyłem zesta FOCAL IS165 ale wielkiego szału na firmowym radiu nie ma. Chyba czeka mnie wymiana wszystkiego :< albo połowniczne rozwiązanie wzmacniacz 4 kanałowy i tuba - na seryjnym radiu. Jak macie jakieś doświadczenia w tej kwestii będę wdzięczny.
Nawigacja
[#] Następna strona