Forum > i40 VF
[i40 VF] i40 - Pierwsze wrażenia.
Suszek:
--- Cytat: "mr.?" ---
--- Cytat: "Suszek" ---Mam boxa 160 KM i 360 Nm.
Spalanie 6 L w cyklu mieszanym.
--- Koniec cytatu ---
Czy mógłbyś jeszcze napisać, którego brałeś: Green czy Red? A może jakaś kombinacja skoro moc przyrosła o 24KM a spalanie spadło?
Dopytuję, bo moja żona podłapała temat zwiększonej mocy w aucie :mrgreen:
--- Koniec cytatu ---
Kolor ma czerwony. Jezdze na 5 programie (samemu mozna zmniejszac-zwiekszac moc). Żonie też autko zchipowałem (Altea TDI 105@135 KM) ale w przypadku Seata nie było takiego spadku zużycia paliwa.
Iktorn:
Przy odbiorze mojego autka pytałem także o zchipowanie silnika w ASO i nie ma problemów ze zrobieniem tego. Pytanie tylko jaka jest różnica między ich robotą a chipem V-techa, wiecie może ?
Na trasie tempem lekko emeryckim (droga krajowa, duży ruch, niewiele możliwości przyduszenia) + autostrada na 300 km spalanie ok. 5,5l, tak więc już lepiej. Jadąc autostradą z prędkością ok. 100km/h myślę że da się zejść do spalania na poziomie 4 l/100 km. Silnik do wyprzedzania w zupełności mi wystarcza (póki co).
Zastrzeżenie mam jeszcze co do rozwiązania jakie zastosowano do zwolnienia hamulca postojowego - dla mnie mało intuicyjne (tzn. przycisk + naciśnięcie hamulca nożnego), zamiast automatycznego zwolnienia przy ruszeniu. Jak coś jeszcze zauważę dam znać.
Suszek:
Roznica miedzy aso a np vtechem:
- aso nie ma hamowni
- byc moze zleca korekty ustawien na zewnatrz jezeli modyfikowana jest standardowa mapa,
- czy w Aso mowili o chipie czy boxie ???
- chip daje wieksze mozliwosci dopasowanai idealnej mapy
- box to takie troche rozwiazanie uniwersalne bez wiekszej personalizacji
Oczywiscie to moja opinia nie jestem expertem . Chipowalem do tej pory 1 samocho i zakladalem boxy do 2 . Dla mnie roznicy nie ma. Zawsze w v-tech lub przedstawicielstwie v-techa (at-2000 Rzeszow)
Iktorn:
Z tego co rozmawiałem w Aso - jest mowa o chipie. Sami wprowadzają zmiany w oprogramowaniu i utrzymują gwarancję. Cena trochę wyższa niż w V-techu.
Co do mocy silnika oraz momentu obrotowego jeszcze nie wiem,
i40:
poniżej odpowiedź serwisu v-techa na pytanie ad. możliwości podniesienia mocy/ momentu obrotowego i40 CRDi 1.7 (136PS)
W tym modelu proponujemy dwa rozwiązania do wyboru. Pierwsze to zmiana oprogramowania sterownika czyli chip. Osiągi około 20-30km oraz 40-60nm. Koszt pełnej usługi wynosi 1499zł(brutto), przy demontażu sterownika doliczamy dodatkowo 200zł. Druga opcja to moduł zewnętrzny , parametry nizsze około 5%. Duży plus to łatwość montażu i demontażu. Koszt pełnej usługi wynosi 1290zł(brutto). W obencnej chwili posiadamy promocje do końca stycznia 20%.
Nawigacja
[#] Następna strona