Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Jaki napęd 4x4?

<< < (16/19) > >>

Arni71:
Nie jestem ekspertem, miałem SM z tylnym dyfrem LSD i o ile pamiętam LSD przeciwdziała pełnemu uślizgowi tylnego mostu, tj gdy jedno z kół traci przyczepność, napęd przechodzi na drugie koło w tym samym kierunku, bez LSD koło z przyczepnością stoi.
LSD raczej nie ma bezpośredniego wpływu na cały napęd 4x4
Na filmiku widać że na "poślizgu" tylnego koła drugie stoi - brak LSD

vavoom:
Nie chodzi o LSD na tylnej osi, tylko o międzyosiowe (centralne). A to ma kluczowy wpływ na cały napęd.

vanhelsing:
Panowie, kluczowe jest w tym wypadku to, jaki to dokładnie model Santa Fe, z jakiego rynku, jaki mechanizm przeniesienia napędu posiada Santa Fe SM 2,7 przedstawiony na filmie. Ja nie będę się spierał, bo miałem SM z innym silnikiem ale na forum nawet w tym wątku znajdują się wpisy właścicieli SM 2,7 gdzie opis ich napędu stoi w sprzeczności z tym co pisze kolega vavoom(ale też mogło się zdarzyć, że ktoś nie do końca zna swoje auto). Sprawa jest bardzo ciekawa, więc mam nadzieję, że w końcu znajdzie się jakiś tekst źródłowy który wyjaśni co dokładnie siedzi w tym aucie i jak działa  :-D Serdecznie pozdrawiam.

vavoom:
W temacie rodzaju mechanizmu nie ma żadnych wątpliwości:
https://www.awdwiki.com/en/hyundai/#Santa_Fe_I_2_7V6__2_0_diesel_2001_2006

Test jasno wykazał, że to wersja z w/w centralnym mechanizmem różnicowym o ograniczonym poślizgu. Pytaniem pozostaje sprawność tego mechanizmu, jeśli ktoś chciałby przetestować swój egzemplarz i porównać, to proszę o kontakt.

Arni71:
Mam wrażenie że ogólnie chyba mylimy pojęcia - z tego co wiem LSD dotyczy tylko i wyłącznie tylnego mostu, wspomniane "centralne LSD" to po prostu sprzęgło wiskotyczne które reguluje podział przeniesienia mocy pomiędzy przednią a tylną osią, stosowane w SM przed liftem. Po lifcie dodano mechanizm dołączania tylnej osi - nie wiem czy pozostawiono wiskozę.
Nie spotkałem się nigdzie wcześniej żeby nazywano je "LSD" a interesowałem się tematem napędu 4x4 w swoim SM przez 5 lat użytkowania :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej