Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Temp. silnika w mroźne zimowe dni

<< < (3/5) > >>

Slay75:
Robert nie rób wiochy, chłodnice to się zasłaniało w Żukach czy Nysach :mrgreen: . Chcesz mieć ciepło w momencie wsiadania do auta to zainstaluj Webasto, ale to jest  kosztowana opcja.
Opcja nr 2: zamień się z kimś kto ma diesla na tydzień, wtedy docenisz benzynę pod względem szybkości rozgrzewania się auta.

Robert:
Masz racje obciach by to był.Wstawie sobie kaloryferek do garazu  :mrgreen: .Prąd w garazach darmowy to rano bede miał cacy cieplutko. Slay jak z siedzeniem,? Napisz na pW co zrobiłes z ta krusząca sie gabką.Zauważyłem pierwsze okruchy.

klemens:
Mój ix też nagrzewa się wolno (silnik). Nie mierzyłem czasu ani dystansu ale widzę gołym okiem, że baaardzo powolutku przybywa kresek na wskaźniku. Jednak, jak już 3 kreski się pojawią, to już są. Gąbka się nie kruszy (chyba).
No i nie mylmy prędkości nagrzewania się silnika z nagrzewaniem się wnętrza auta, które w dieslu dogrzewane jest elektrycznie. W benzynie, nie wiem.

jacek2:
A ja swojego przesłoniłem z przodu. Może nie wygląda imponująco ale efekt jest zauważalny. Trochę szybciej się grzeje na mrozie, i dłużej trzyma ciepło po wyłączeniu auta (nie wystudza się błyskawicznie). :shock:  :evil:

Zibi:
dziś dokonałem "dokładnych pomiarów", przy temp. -5 stopni, pierwsza lampeczka zapala się po 4-5 km, kolejna po 2 km i ostatnia, czyli trzecia po 1 km, oczywiście przy normalnej jeździe a nie staniu w korku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej