Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Temp. silnika w mroźne zimowe dni
Zibi:
dziś na dworze było -12 stopni, trasa kilka, no może kilkanaście kilometrów, prędkość 40-60 km/h, obroty poniżej 2000, i temperatura silnika na finiszu 70 stopni - palą się dwie diody na wskaźniku ... czy mam się martwić, czy diesel tak ma?
wald:
dwie diody, dwa światełka (szczegóły)? skąd wiesz , że ma 70. W koreańcach ma być powyżej 50 (lekko powyżej skali), jak jest wyżej to problem. u mnie czy minus 4, czy minus 25 lekko powyżej połowy.
[ Dodano: 2012-12-08, 22:46 ]
Chyba , że w ix tak ma być.
Zibi:
zawsze uważałem, że forum Tucos/ix35 jest pomyłka, to powinny byś dwa oddzielne fora, podobnie Avensis jest następcą Cariny, ale nikt nie wpadł na pomysł tworzenia forum Carina/Avensis.
w Tucosnie jest tarcza ze wskazówką, w ix35 jest 8 diod, pierwsza zapala się przy 60, druga przy 70 itd ... normalna temperatura silnika to 80 stopni, także pisanie o "lekko powyżej połowy" jest pomyłką, powinno być lekko poniżej połowy.
ale mi chodzi o sam fakt, czy w tak mroźny dzień on się tak długo nagrzewa normalnie, czy jest to wynikiem usterki.
Gabriel:
Wczoraj jechałem ix-em 35 do częstochowy trasa ok 150km w jedną stronę.
Wyjechałem o godzinie 6:20 rano przy - 18 stopniach, przez pierwsze 20-25km jechałem ok 40- 60km/h bo było śłisko i wskaźnik temperatury pokazywał mi dwie "diody- pola" od temperatury, w aucie było ciepło. Dopiero gdzieś po 40km drogi zaświeciła się ta trzecia dioda i było już ok jak dla mnie . Od nowości mam ix-a i zawsze mi trzy diody - pola świeciły. Mój ix to 1.6 GDI
scob:
Nie dziwcie się - współczesne dizle są "energetycznie efektywniejsze" od dawnych silników, również od współczesnych benzynowców i oddają stosunkowo mało ciepła; tym bardziej "maluszki" 1.6.
JEDNAKŻE.. przy sprawnym termostacie - mam w 2.0 CRDI wskazówkę na 90 stopniach i ciepło w kabinie po 5 minutach jazdy w korku.
Nie wiem, jak to jest w tucsonie, ale mam poza huydayem :) renówkę Grand-Scenica (tz żonka ma :) ; tam fabrycznie w obwód chłodzenia wpięta jest rura z trzema świecami żarowymi dogrzewającymi silnik na mrozie + niezależnie elektryczne grzałki powietrza w nawiewach - właśnie dlatego, że ciężko z dizla w mrozy jakieś ciepło wykrzesać :)
Nawigacja
[#] Następna strona