Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (15/52) > >>

korek:
Sonata ciekawy model. też kiedyś nad nim myslalem

kamiljonczyk:
Witam,

Skorzystam z tego wątku, bo myślę nad zakupem Sonaty 2006 w górę (cena do 25000)
1. Czy któryś z silników jest szczególnie wart polecenia? Najpierw myślałem o 2.4 benzynka, żeby przerobić na gaz, potem sobie policzyłem, że średnio się opłaca sprowadzać auto powyżej 2.0 ze względu na wysoką akcyzę. Jak sobie radzi 2.0 w gazie? Co z CRDI? Wart polecenia?
2. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Obiło mi się o uszy, że w Sonatach gniją sanki (chyba, że to historia przypisana do wersji EU4).

Bardzo proszę o wszelkie porady.

PS. Czy ktoś w Łodzi bądź okolicach ma takie auto? Nie udało mi się go jeszcze zobaczyć na żywo.

Pozdrawiam,
Kamil

kowal2000:
Najlepsiejszy silnik to 3,3 V6  :mrgreen:

bart88:
Witam,

jestem z Gdanska. Juz od dluzszego czasu szukam tego pieknego autka. Duzo dobrego sie o nim nasluchalem. Przeszukalem prawie caly internet i nic zadowalajacego nie znalazlem. ;( Nie patrze juz na to czy benzyna czy diesel, manual czy automat. Bo tych aut jest za malo zeby cos kontretnego dobrego znalezc. (chodz preferowany CRDI, automat, wielofunkcyjna kierownica). Auto glownie sluzyloby do jazdy do pracy (40km dziennie), oraz czasem dalszy weekendowy wypad.  

Cena do 25 tys. Jezeli znajdziecie jakas ladna sonatke to prosze wkleic tu linka.

Bartekkita:
Witam wszystkich, jako że nie znalazłem działu przedstaw się zrobię to tutaj. Mam na imię Bartek i od roku jestem aktywnym członkiem forum Mitsumaniaki jak i posiadaczem Mitsubishi Galanta 2.5 V6 kombi w wersji Nardi Torino. Obecnie poszukuję samochodu dla mojej mamy, która po 11 latach użytkowania Toyoty Celicy V gen. jest zmuszona na zmianę samochodu na coś nowszego i większego. Bardzo spodobał się jej Hyundai Sonata stąd moje pojawienie na forum, liczę na waszą pomoc :)

Do rzeczy: oglądaliśmy już jedną Sonatę  o tą przebieg na miejscu to 217tys, handlarz się do tego przyznaje, co w 7 letnim aucie nie jest takie oczywiste dodatkowo przedstawia kwity z ASO w Danii. Taki przebieg mnie raczej nie przeraża z tego co słyszałem to Sonata to porządne auto i nie powinno to na niej robić większego wrażenia zwłaszcza po zachodnich drogach, a może się mylę? Jedyne co mnie martwi to szansa na odsprzedaż tego samochodu za 4-5 lat z przebiegiem +/-300k, ma ktoś może doświadczenie z poprzednimi Sonatami? Da się je przy zachowaniu w dobrym stanie sprzedać ją za jakieś sensowne pieniążki?
2. Auto jest z Danii i ma dosyć mocno pordzewiały spód, tzn ruda opanowała  mocno wózki widać też rdzawe ślady dookoła otworów konstrukcyjnych w podłóżnicach. Mam pytanie czy podłóżnice gniją w tym aucie od środka czy wszystko zaczyna się od tych otworów. Jeżeli chodzi o wózki to chyba nie jest to taka tragedia? Wiadomo czasem trzeba będzie coś "rozkręcić" palnikiem i zniszczyć dobrą część by dostać się do czegoś innego. Natomiast martwią mnie podłóżnice jeżeli żre je od środka to w zasadzie jest to już walka z wiatrakami. Może ktoś z was wie jak to z tymi autami jest i czy należy taką sztukę odrzucić czy może dobrze wykonana konserwa jeszcze ją uratuje? Czy one wszystkie mają takie problemy ze rdzą czy tylko te znad morza?
3. Korzystałem też z zamieszczonej w tym temacie stronki: http://selvbetjening.trafikstyrelsen.dk/Sider/resultater.aspx?Vin=KMHEU41CP6A161871 jest tutaj może ktoś kto jest w stanie rozszyfrować co za usterkę stwierdzono na drugim przeglądzie?

proszę o wszelakie wskazówki ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej