Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (14/52) > >>

fbli515:
Witam
Chciałbym się przesiąść ze swojej lantry na sonatę EU4 coś koło 2002-2004 roku.
Interesuje mnie kwestia spalania benzyny na silniku 2,7 V6 szczególnie w mieście.
Jaka jest wytrzymałość automatu wytrzymuje do 250 tyś km ? czy nie bardzo ?
Czy silniki 2,7 wytrzymują do 250 tyś km bez remontu ?
Jakieś standardowe ogniska rdzy ? Podobno w sonatach sanki silnika lubią gnić ?

Kolejną kwestią jest sprawa działania automatu.
Czy mógłby ktoś kto ma takie auto w automacie, opisać mi jak zachowuje się auto po wrzuceniu D i R na zimnej skrzyni oraz na ciepłej ? Czy jest jakieś szarpnięcie w tym momencie ?

Maciek:
@edwardo89 gdybyś znalazł coś we Wrocławiu, a nie paliłoby Ci się czasowo to daj znać. Będę tam w ostatni weekend września, więc mógłbym podjechać i obczaić :-).

fbli515:
Gdyby ktoś szukał Sonaty EU4 i wpadła by mu w oko taka szara w komisie w KUTNIE z przebiegiem 171 000 to nawet nie warto jechać :) Byłem, sprawdziłem. Licznik kręcony, brak nawet środkowej śruby nad licznikiem. Rdza pod spodem, Plama oleju pod silnikiem. Silnik zarzygany olejem. Olej w skrzyni też stan fatalny. Dużo wody w bagażniku i wygląda jakby zderzak tylni miał zmieniany. Ogólnie stan fatalny.

Co do Sonat EU4 i ich wad (przynajmniej moja z 2002 i przebiegu 190tyś):
Rdza !! tylna belka, bak paliwa i jego mocowania, belki mocujące zderzak.
Po zakupie sugeruję wjazd na kanał i konserwacja, np. Hammerite a na niego jakiś bitumex czy jak wolicie.

ezazel:
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu rozglądam się za nowym autem i własnie Sonata wpadła mi tez w oko. Jako że mieszkam pod Wrocławiem umówiłem się z właścicielem tego auta: http://tablica.pl/oferta/hyundai-sonata-zadbana-wygodna-limuzyna-polecam-CID5-ID3Wl2w.html#0fde20692a na oględziny. Autko miłe przestronne. fakt że ma wysoki przebieg 280 tyś mnie nie zraził. Następnego wybraliśmy się do ASO na kontrolę i na niej okazało się że w 2011 roku miało już 283 tyś na liczniku!!! Pan był wielce zdziwiony a ja mocno  :evil:.
To takie moje ostrzezenie dla każdego który chciałby to auto kupić. Ja już nie sprawdzałem pozostałych części mechanicznych ponieważ nienawidzę być oszukiwanym i po prostu wyszedłem.
Sam mam też kilka pytań:
- jak reagują silniki 3,3 na LPG?
- czy przebieg 300 tyś (z czego 200 tyś. na LPG) dla silnika jak powyżej to już bliżej końca czy dalej?
- czy automatyczna skrzynia biegów przy przebiegu 300 tyś może się już nadawać do wymiany?
- z jakimi kosztami ewentualnie muszę się liczyć przy zakupie auta z takim przebiegiem i czy wogóle warto?
Z góry Wam dziękuję za odpowiedzi.

felkner:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej