Forum > Zakup Hyundaia
KUPNO - Sonata
krzycho333:
dzięki za pomoc, faktycznie jest w środku bardzo zadbany a że na temat Hyundaia wiem niewiele to każdy drobiazg jest dla mnie ważny. Troche się obawiam automatu bo nie wiem jak wygląda sprawa z jego awaryjnością więc muszę się jeszcze troche rozeznać. A jak wygląda spalanie przy takim motorku?
jaclwapl:
Co do automatu to odpowiem Ci swoim cytatem, który kiedyś gdzieś tam napisłem:
"(...)Co do opinii, że automaty są awaryjne i dla kobiet to piszą je najczęściej ludzie, którzy automatyczną widzieli co najwyżej pralkę - bo ktoś słyszał jak ktoś mówił, że ktoś mu opowiadał, że jego szwagra sąsiad czytał o kolesiu co miał automat i się psuł i się kiepsko jeździ... tyle w temacie wiarygodnych opinii o automatach :) przejedź się - porównaj - kup to co będzie dla Ciebie najlepsze i najwygodniejsze.(...)" - sam mam automat i to jest już mój kolejny samochód ze skrzynią auto i nie wrócę już do manuala.
Ze spalaniem to różnie .... mam SUV'a więc u mnie będzie więcej ale tak w 13 litrach gazu się mieszczę:)
kosmos2011, - przedni błotnik? przedni i tylny jest porysowany... zobacz jak przód jest zjechany... ale to są takie normalne ślady użytkowania...
Bądź co bądź facet co innego pisze a co innego jest rzeczywiście - jak dla mnie koleś jest mega niewiarygodny. Myśli, że komuś kit wciśnie i jakiś leszcz łyknie.
Ciekawe co jeszcze naściemnia żeby sprzedać.
Jak sprzedawałem swojego to robiłem zdjęcia każdej ryski parkingowo-garażowej żeby nikt mi nie zarzucił, że coś ukryłem.
Ale czego my oczekujemy? uczciwości przy sprzedaży samochodu? to raczej rzadkość w Polsce a o jakichkolwiek komisach (psia ich mać) to już nawet nie wspomnę.
P.S. -> silnik 2.7 V6 -> miodzio:) i ten mruczący dźwięk... ten silnik jak najbardziej polecam, więc jak masz do wyboru 2.5 lub 2.7 to bierz 2.7 i nawet się nie zastanawiaj.
krzycho333:
--- Cytat: "jaclwapl" ---Co do automatu to odpowiem Ci swoim cytatem
--- Koniec cytatu ---
Wiem że automaty są wygodne, sam kidyś jeździłem automatem ale odnośnie ich awaryjności to na prostym przykładzie: mam Daewoo Leganzę w manualu, natomiast opinia tych samochodów z automatem w śród użytkowników jest bardzo zła. Poprostu się sypią na potęgę. Wiadomo że chodzi tu o przebieg; jak kto dba tak ma... itd. Niemniej nie zmienia to faktu, że są kiepskie i małotrwałe. Jeśli chodzi o automat w Sonacie to rozumiem że użytkownicy nie narzekają na awaryjność bo jeśli się zdarzają to są sporadyczne...
A wracając do tej Sonaty z linka to ile może być warta?
jaclwapl:
Nie wiem ile może być warta ale dopóki bym nie wyjaśnił tych nieścisłości o których pisałem to dałbym sobie z nią spokój bo wydaje mi się, że to kolejny szmelc sprowadzony a sprzedający szuka jelenia, który się nie zna.
Popytaj... jak dostaniesz jakieś realne odpowiedzi to daj znać.
Szrama:
krzycho333 mam takie auto jakie Cię interesuje, na chwilę obecną przebieg wynosi 228 000 km (ja zrobiłem niecałe 40 000 km), skrzynia biegów sprawuje się bardzo dobrze, płynnie zmienia biegi, żadnych szarpnięć. Zalecam po zakupie wymianę oleju w ASB oraz filtrów (skrzynia ASB posiada dwa filtry oleju: wewnętrzny i zewnętrzny).
Nawigacja
[#] Następna strona