Forum > Zakup Hyundaia

KUPNO - Sonata

<< < (7/52) > >>

ROTHMANS:
Zapodaj linka
Będziesz gazował nowe auto?

jaclwapl:
2.7 l 172 konie...czyżby silnik od Santka?

krzycho333:
Raczej na 100% będę je gazował a na dole link do oferty, wydaje się całkiem przyzwoita.
http://otomoto.pl/hyundai-sonata-super-stan-C26778597.html

jaclwapl:
Moje uwagi:
1. na stronach DE sensowna identyczna Sonata chodzi od 3000 EUR w górę - w Polsce kosztuje 11200 do negocjacji czyli jakieś 2600-2700 EURO by się wytargowało (w tym są koszty transportu, marża, itp) - ciekawe za ile kupił... za 1500 max 2000 bo inaczej to by się mu nie opłacało.
2. 80 tyś przebiegu.... jasne... już wierzę. Ciekawe dlaczego w Polsce wszystkie samochody mają przejechane 10tyś rocznie? wystarczy zobaczyć na strony DE i tam średnio to 150 tyś więc licznik kopany na 100% bo za taką cenę z takim przebiegiem Niemiec by nie sprzedał chyba, że bity.
3. Kraj pochodzenia Niemcy a piszę, że "pierwszy właściciel" - samochód zarejestrowany w PL więc już się mija z prawdą.
4. Garażowany - może kiedyś u Niemca za nowości to stał w garażu:)

Zapytaj się czy ma komplet kluczyków (3 sztuki - 2 do jazdy i jeden serwisowy).
Wypytaj się go o niekonsekwencje w zeznaniach - chodzi mi tu o właściciela i sprowadzenie.
Kiedy go sprowadził? Czyżby w marcu?

teraz trochę milej:
- w środku wygląda na zadbanego (może profesjonalnie przygotowany do opchnięcia)
- jeżeli to silnik od Santka - a wydaje mi się, że na 100% tak - to dobrze chodzi z gazem:) można śmiało przerabiać.

P.S. - pamiętaj że marża na takie silniki jest zabójcza więc facet pewnie kupił go za cenę złomu.
Jesteś z Wrocławia.... jak tak bardzo Ci zależy to znajdź coś w DE i kup prosto od Niemca... przynajmniej będziesz miał pewność, że żaden pseudo znawca-sprzedawca nie maczał palców w sprzedaniu złoma jako pełnowartościowego pojazdu.

kosmos2011:
Lakier bez rys- przedni zderzak  z prawej strony wydaje się porysowany.
Bezwypadkowy- przedni zderzak wydaje się że ma inny odcień niż reszta karoserii, komis nie miał czasu zrobić zdjęć silnika dziwne .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej