No wyróżnia się jak cholera: turbo lag, brak przyczepności,
Bez przesady jeżeli chodzi o przyczepność to główną rolę odgrywają tu opony (pomijam systemy typu tcs). Można wstawić szersze opony klasy premium i przy rozsądnych modernizacjach z tym nie byłoby problemu.
Chyba, że miałeś na myśli prowadzenie auta. Tutaj głównym problemem byłoby bardzo miękkie, kanapowe wręcz zawieszenie Accenta. Zawieszenie można utwardzić, nieco zmniejszyć prześwit, założyć porządne "laczki" i problemy z trakcją i prowadzeniem rozwiązane.
maksymalna wydumka, bardzo duże prawdopodobieństwo awarii przeniesienia napędu,
To przy założeniu, że te elementy zostaną nieruszone. Jeśli ktoś dorobiłby kute komponenty (bo trwalszych zamienników raczej nie ma) to wszystko powinno działać długo.
dramatyczne problemy z trakcją po deszczu, brak dyfra o ograniczonym poślizgu, słabe hamulce i na końcu problem usztywnienia nadwozia.
Jak wyżej to wszystko da się ogarnąć, hamulce poprawić.
Aż tak rzadkie nie są
Poza tym wydaje mi się, że istotna kwestia jest taka, że ta awaria nastąpi na 99% a to czy będzie mniej czy bardziej gwałtowna nie wydaje się być aż tak ważne wobec pewności, że wystąpi.
Wszystko kiedyś się musi zepsuć ale może do tego czasu na księżyc zdążę dojechać :lol:
Nie jest do końca bezczelne.
IMHO jest bo tor dyskusji został nadany jeszcze przed wycięciem postów do tego tematu i nie był stricte techniczny. Jak ktoś chce podyskutować to nikt mu nie broni ale jak ktoś wchodzi do wątku i zaczyna postem w którym dyktuje, którejkolwiek z osób w niej uczestniczących warunki to jest to bezczelne. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
To tak jakby ktoś spóźnił się na jakąś imprezę i zamiast usiąść na wolnym miejscu to podszedł do jednego z uczestnikół i powiedział, że ma stąd wypadać bo "ja chcę tu usiąść".
czytając Twoje posty widzę, że idea tej przeróbki Cię kompletnie nie rusza
W jakim sensie?
Sama idea wydaje się być ciekawa a, że w życie jej nie wprowadzę to już inna sprawa. I wcale nie o chęci tu chodzi. Po prostu trzeba byłoby w to władować olbrzymią ilość kasy.
BTW ten wątek powinien się znaleźć w dziale OT. Od początku nikt konkretnych danych nie podawał i nikt nie poda. Dopóki nikt się na coś takiego nie zdecyduje (a to mało prawdopodobne) dyskusja będzie krążyć w sferach teoretycznych.
Wątek proponuje zakończyć. Wszystko co miało być powiedziane już powiedziane zostało. W sieci przeglądałem trochę zagranicznych stron i żadnych konkretów na ten temat znaleźć się nie dało a bez tego będziemy tylko odbijać piłeczkę dyskutując w kółko o tym samym :roll: