Forum > i20
[i20 PB] nie odpala - rozrusznik ?
de_assis:
A akumulator to nie ma 4 lat gwarancji?
paka13:
E nie ma tak dobrze nawet nowe to widziałem maks 3 lata. Specjalnie poszłem po gwarancję i niestety 24 miesiące. A tak a propo czy ktoś wie jak wyciągnąć akumulator??
Chris_M:
--- Cytat: "de_assis" ---A akumulator to nie ma 4 lat gwarancji?
--- Koniec cytatu ---
Właśnie w ASO przerabiałem ten temat z 2,5-letnim i20 mojej żony, w którym padł akumulator.
Owszem, na samochód jest 3 lata gwarancji, ale za wyjątkiem akumulatora, na który jest tylko 2 lata gwarancji.
Trzeba było kupić nowy akumulator na własny koszt.
[ Dodano: 2012-12-28, 11:23 ]
--- Cytat: "paka13" ---A tak a propo czy ktoś wie jak wyciągnąć akumulator??
--- Koniec cytatu ---
Z tyłu, za centralką komputera pokładowego, są schowane dwie śruby mocujące uchwyt akumulatora.
Żeby się do nich dostać trzeba mieć długi (ponad 25 cm) klucz sztorcowy rozmiar "12" i jakąś lampkę.
djpit:
Od momentu tamtej awarii auto do dzisiaj pali bez problemu, więc jak mówiłem nie była to wina aku, a zapewne rozrusznika.
NieAmator:
djpit, przycieły się szczotki na rozruszniku i te auta to nie szmelc uwierz miałem wiele marek i tylko tak naprawdę w Hyundaie tylko nie wkładałem kasy a miałem ich 4 własne a przez dom przewinęło się ich 7. Żadne BMW Renault nie było nie zawodne jak H :evil: jeżeli marka Ci się nie podoba kup sobie VW 1.4 TSI gdzie po 100k km wymienisz silnik bo panewki się poobracają jeśli naprawdę znasz się na samochodach to docenisz tą markę a jeśli nie do uciekniesz do jakiegoś VAG,a jak 50% Polaczków i dopiero zabolą cie ceny części serwisu i problemy bo takie niemieckie sztrucle przewijają mi się przez warsztat przez cały rok zrobiłem tylko 4 Hyundaie w tym jednego mojego w którym musiałem pospawać chłodnice klimy bo ugniła ze względu na wiek.
Nawigacja
[#] Następna strona