Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (303/312) > >>

vanhelsing:
Bikode-ty jakiś idealista jesteś :) Komentarz andrzej300 był po prostu prawdziwy i wniósł do dyskusji oczywistą prawdę. Znajdź mi kolego chociaż jednego handlarza, który przyznaje się z góry, że sprzedawane przez niego auto miało szkodę. Jeśli szkody nie widać, to choćby nie wiem jaka duża była, to handlarz i tak będzie to umniejszał że to zadrapanie, omijał, udawał że nic nie było... Twoje oczekiwania są wzniosłe i piękne ale rzeczywistość jest jaka jest.

andrzej300:

--- Cytat: "bikode" ---Bezsensu trochę Twój komentarz, bo niczego nie wniósł do dyskusji. Każde źródło czy informacja jest przydatna jeżeli chodzi zakup "nowego" auta.
--- Koniec cytatu ---

po pierwsze widzę że wklejasz linki z autami za 13 tys zł a w tej cenie nie oczekuj cudów. Ma być sprawne, jeżdżące i nie ma być spawane z 3...reszte sobie poprawisz.

po drugie szkoda za 10 tys. euro była na zachodzie, mogła być jako auto 1-2 letnie i ktoś oddał do serwisu gdzie mogli w tej cenie wymienić zderzak, maskę, szybę, chłodnicę , błotnik itp wahacz + robocizna i coś tam jeszcze i już się robi 10 000 euro ...takie szkody mnie nie wzruszają wogóle..ktoś to zrobił i  przywrócił samochód do użytku...jeżeli by była szkoda całkowita to by nie robili tylko oddali na złom.

kiedyś oddałem 5 letniego passata po spotkaniu z sarną i serwis po naprawie wystawił fakturę na 15 000zł  a uszkodzenia praktycznie śmieszne....maska , zderzak, błotnik i reflektor do wymiany.. w niemieckim serwisie pewnie by się zrobiło z 7-8 tys EURO i później taki Janusz kupuje raport i pitoli że auto miało duża szkodę...śmiech na sali...taki to szuka auta 2 lata a i tak kupi największego syfa

anitat:
Witam, czy jest możliwość sprawdzenia czegoś więcej niż już wiem na temat tego auta?
Vin: KMHSC81BP6U067190
Rocznik 2006, pierwsza rejestracja 2008, wjazd do Polski 2017 lipiec, 2 właścicieli prywatnych. Specyfikację techniczną znam.
Czy można sprawdzić historię tego auta?
W serwisie O, nie ma też przebiegów w dostępnych bazach.
Jeśli ktoś ma możliwość to bardzo bym prosiła.

gkowalgaska:
Witajcie.
Zamierzam kupić Santa Fe najlepiej 2004. Najbardziej zależy mi na napędzie 4WD i silniku CRDi.
Na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta? Jeżeli zdecydowałbym się na zabranie potencjalnego auta do mechanika, co warto sprawdzić?
W moim mieście obecnie jest jedno auto które wstępnie oglądałem, wygląda przyzwoicie - normalne ślady użytkowania , nie zmęczone życiem.
Może ktoś wie coś o nim więcej?
https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-super-stan-opony-zimowe-ID6Avzw6.html#10632223d8
VIN: KMHSC81VP4U804184

Czy znacie jakiegoś dobrego mechanika znającego się na Hyundaiach w Rzeszowie u którego ewentualnie warto sprawdzić auto przed zakupem?
Z góry dziękuję za pomoc.

vanhelsing:
Rzadki egzemplarz-biały. Taki "biały kruk"  :mrgreen: Jak patrzę na świeżo obszytą kierownicę+zmasakrowaną dźwignię ręcznego hamulca (jakby ją myszy gryzły) to przychodzi mi do głowy dokładne ogólne sprawdzenie stanu auta i przebiegu :) Plusem jest to, że jest nowa fajna kiera :) Sprawdzić trzeba czy nie haczy skrzynia biegów, bo to częsta przypadłość w tym modelu-korodują synchronizatory. Jeśli haczy więcej niż jeden bieg to albo odpuścić albo przygotować się na spore wydatki na remont skrzyni. Na pewno w tym roczniku sprawdzić stan podwozia i tylnych nadkoli czy nie ma korozji. Sprzedawca pisze, że bogata wersja a to wersja "bida edition" jest, nie warto ufać w nic co powie, tylko dokładnie zweryfikować auto samemu. Jak nie pozwoli zrobić jazdy próbnej po szosie, tylko po placu to.... ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej