Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (304/312) > >>

gkowalgaska:
Dzięki za podpowiedź. Rozumiem że problemy ze skrzynią objawiają się wypadaniem biegu? Czy prostu ciężko wchodzą? Sprawdziłem VIN na udostępnianych na forum linkach kolor i wyposażenie wydaje się być ok :) Oglądam ogłoszenia na Podkarpaciu od jakiegoś czasu i wiele ich nie ma. Zapewne na dniach umowie się ze sprzedawcą u mechanika żeby go dokładnie oglądnąć. Wersja może nie jest najbogatsza ale dla mnie wystarczająca :) nie zależy mi na skórze i innych bajerach auto , mnie do zepsucia. Chyba że ktoś ma Santa fe do sprzedania to jestem otwarty na propozycje :) dam znać jak poszło na oględzinach.

vanhelsing:
Po prostu skrzynia haczy przy zmianie biegu (mniej lub bardziej-zależy od zużycia). Powoli wchodzą coraz ciężej a z czasem to się pogarsza. Problem znany-synchronizatory korodują od niewłaściwego oleju albo nadmiernie zużywają się jeśli oleju nie zmieniano wcale. Ważne,żeby lać olej zalecany przez producenta bo nowsze i teoretycznie lepsze oleje nowej generacji jeszcze bardziej przyspieszają proces zużycia.

arturo74:
dzień dobry, przymierzam się do zakupu SantaFe, zaciekawiły mnie takie ogłoszenia, napisałem, dostałem numery VIN pojazdów

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-2-4-benz-lift-skora-klimatronik-navigacja-de-bezwypadkowy-gwarancja-ID6Bs5EB.html
KMHSC81BP5UO14744

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-santa-fe-2-4-benzyna-145km-z-niemiec-oplacony-ID6Bs0cT.html
KMHSC81BP5U985751

czy jako znawcy tych modeli moglibyście przekazać parę uwag dla kompletnego laika w tym temacie ? który z nich jest ok na pierwszy rzut oka, a który/które raczej do odpuszczenia ?

z góry dziękuję

jaclwapl:
Jak coś to mam swojego do sprzedaży :) w dziale sprzedam... jakby to nie brzmiało... polecam - sprzedaję z konieczności.

arturo74:
nit więcej się nie wypowie ?
ten z Olsztyna np to mi się zawsze wydawało, że jak jest 2,4 benzyna to napęd jest na 4, a nie na przód, a w ogłoszeniu jak byk że napęd na przód

edyta: a już sobie sprawdziłem po Vinie w necie, jest faktycznie 2WD
ogólnie to dziękuję za wpisy
zwłaszcza te z lokowaniem produktu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej