Hants to że wypadły tłoczki to NIC złego

To tak działa, że pomiędzy nimi jest sprężyna i wszystko w temacie. Dzięki prostej konstrukcji łatwo to rozebrać i sprawdzić wszystkie powierzchnie robocze.
Wydaje mi się, że każdy będzie pasować o ile rozmiar (wymiary zewnętrzne) samego tłoczka jest taki sam. Ja kupowałem po VIN i bez problemu podeszło wszystko.
Tak jak pisałem wyżej, nowe tłoczki złożyłem na dedykowany smar hamulcowy i dodatkowo nawaliłem go pod gumki ochronne. Teraz, przed zimą powinienem to sprawdzić, ale jestem ostatnio w mega niedoczasie

Jeżeli udało Ci się bez problemu odkręcić śruby to masz z górki a jedyna przekichana rzecz to zakładanie nowych sprężynek etc. Pomoc wysoce wskazana

Samoregulatory wyglądają fajnie tylko działają analnie ;/ W stosunku do innych rozwiązań tego typu czas reakcji mają geologiczny i przez to ciężko je wyregulować od razu tak żeby było ciasno, ale bez zbyt dużego oporu.
Jeżeli masz stare bębny to koniecznie sprawdź czy nie ma tam rantu przy krawędzi a jeżeli jest to trzeba go spolerować i wszystko wyrównać czyli czeka Cię emocjonujące bobrowanie żeliwnego odlewu papierem ściernym :mrgreen: