Forum > Matrix / ix20

[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem

<< < (10/19) > >>

kri$:
To tak jak się pisze z tabletu i podpowiada wyrazy, pewnie zostawili klocki i tarcze :)

larry:
A która cześć okazała się wadliwa ?
Co było przyczyną złej pracy zwieszenia?
Prośba też o spisanie i przekazanie dokładnych danych nowych amortyzatorów bo ja się poważnie zastanawiam nad wymianą amorków ale nie na Hyundai'owe ale na jakiś znanej firm.

lukasz.zst:
Witam
Odebrałem auto , scenka mi totalnie opadła jak przejechałem sie tym autem ,  inna charakterystyka jest zawieszenia i układu kierowniczego .
Zawieszenie jest takie jak w francuskim aucie , bardzo miękkie i przy tym sztywne . koło kierownicy chodzi bardzo lekko , auto nie nurkuje przy hamowaniu .
Nie stuka ,czeszczy nic w desce rozdzielczej idealny spokój ,przejadałem tym autem dziś 96km po centrum Katowic i jest rewelacja  

Nie dostałem żadnego świstka co było robione , nic totalne zero.  Mam dostać odpowiedz na piśmie
Dowiedziałem sie tylko że z przodu jest wszytko nowe ( zostały tylko stare klocki i tracze ) z tyłu wymieniono też całe zawieszenie.
Na marginesie już dostałem propozycje odkupienia tego auta , bo sie przejechała osobą i stwierdziła że w normalnym ix20 jest kiepskie zawieszenie a teraz , jest francuskie zawieszenie .
Dzwoniłem i dzwoniło dominie klika osób w sprawie mojego zawieszenia

beazee:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---czeszczy
--- Koniec cytatu ---

Nikt mi nie wmówi, że takie słowo zostało podpowiedziane przez tablet.  

--- Cytuj ---Dowiedziałem sie tylko że z przodu jest wszytko nowe ( zostały tylko stare klocki i tracze ) z tyłu wymieniono też całe zawieszenie.
--- Koniec cytatu ---

Cieszę się, że masz w końcu auto jak ta lala! Pozostaje życzyć: Szerokości!

KoTeK:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---....  inna charakterystyka jest zawieszenia i układu kierowniczego .
--- Koniec cytatu ---

Osobiście na układ kierowniczy nie narzekałem. Wydaje mi się, że chodzi poprawnie. Prawdą zaś jest, że tylne zawieszenie na garbach, nawet przy powolnym przejechaniu dobija.

--- Cytat: "lukasz.zst" ---....  Nie dostałem żadnego świstka co było robione , nic totalne zero.  Mam dostać odpowiedz na piśmie
--- Koniec cytatu ---

Wydaje mi się, że jest to sytuacja niedopuszczalna. Odbierając samochód po tak gruntownym "liftingu" przez producenta nie dostajesz pisemnej informacji o modernizacji auta. Z punktu podatkowego :-) u Ciebie nastąpiła modernizacja - zwiększenie wartości użytkowej auta. Ta myśl to takie skrzywienie zawodowe.  :mrgreen:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---....  Na marginesie już dostałem propozycje odkupienia tego auta....... Dzwoniłem i dzwoniło dominie klika osób w sprawie mojego zawieszenia
--- Koniec cytatu ---

Hyudai powinien uczyć się od nowa marketingu. Wystarczy poprawić zawieszenie, a pewnym jak w banku będzie, że sprzedaż aut ulegnie zwiększeniu. Z tym dzwonieniem, to rozumiem, że chodzi o to jak się samochód sprawuje  :?: po liftingu. Osobiście nie narzekam na przód auta..... wydaje się, że działa poprawnie, tył zaś, ma problemy przy nierównościach.
Bardzo jestem ciekawy co oni tak naprawdę zrobili w Twoim aucie. Na ile my użytkujący takowe samochody możemy w serwisie zgłaszać niedoskonałości zawieszenia i liczyć na naprawę. Jeśli jest tak jak piszesz, że Tobie w zasadzie pozostawili (tutaj żart  :mrgreen: ) w zasadzie z oryginalnego auta jedynie kierownicę i bak - to my nie mamy szans na naprawę, musimy we własnym zakresie tłumić powstające drgania i jeździć wyłącznie po lotnisku, ale nie tym w Modlinie  :mrgreen: , bo urwiemy koła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej