Forum > Matrix / ix20
[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem
rekin323:
1.Wygrałem teraz sprawę w UOKIK o gwarancję na Hyundaie,
2.Mam inne pytanie czy wam tez rdzewieje maska , podniesiecie ją i od środka są wpusty , w tych postach rdzewieje maska.
3.Po walce z UOIKI zmienili zapis jest tylko 5 lat gwarancji nakazali im uśniecie reklam , i teraz można walczyć przed innymi instytucjami że podpierdalacie gwarancje na 5 lat na cały samochód tzn w chodza to tez elementy zużywające np wycieraczki , ja w tej chwili tak robię ,kłócę sie o wszystkie elementy
Pogrupowałem tematy dla łatwiejszej odpowiedzi:
1. Brawo za wytrwałość teraz co możesz zrobić ABY w końcu być zadowolony z auta niech i importer z sukcesu załatwienia w tak wielowątkowej sprawie;.
- ustalenie dla UOIKI dlaczego w Austrii naprawiają a w PL nie będzie cieżkie naprawdę
2. W kwestii ognisk korozji mają określony czas na przyjęcie reklamacji 30dni weryfikacja naprawa do 90dni - i niech nie mówią słynnej śpiewki warunki atmosferyczne chmura nalotów przemysłowych od wewnątrz to nawet ptasie gó..no nie jest
3. Książka gwarancyjna nie zmieniła się od przeszło 20lat w tej branży zawsze użytkownik zobowiązany jest to zapoznania się ze szczegółowymi warunkami GW czyli faktycznie mamy 5lat gwarancji na elementy nie ulegające zużyciu eksploatacyjnemu czyli wszystkie wiązki w aucie, stelaże foteli, dzwigienki kierunkowskazów podsufitka, fotele, a co nie jest to NAPEWNO wycieraczki gumowe węże opony akumulator wydech, pełne 24mce dpf, tam gdzie można zastosować interpretacje niewłaściwa użytkowanie lecz nie jesteś na straconej z góry pozycji bo na okres 2lat ten najbardziej podstawowy w UE producent musi w wypadku wpadek wprowadzić procedurę naprawczą a dla akcji fabrycznych nawet 6lat po wyprodukowaniu...
Jakbyś potrzebował pomocy to chętnie odbijemy twoje auto z serwisu jako ekipa mazowiecka spot w kilka osób i wtedy damy do myślenia.
ps. Mam nadzieje ze HMP też to czyta, bo nie nikt nam nie płaci za kierowców doświadczalnych....
lukasz.zst:
Witam
Auto moje ma przyjechać w przyszłym tygodniu , po kilku dniowych testach, znaleziono usterkę w moim aucie. Wiem że wymieniono całe przednie zawieszenie. Wiejec szczegółów nie znam.
Jak będzie auto na miejscu to mam otrzymać pełna dokumentację co zrobiono. Od razu wam powiem jak sie jeździ
KoTeK:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Witam
Auto moje ma przyjechać w przyszłym tygodniu , po kilku dniowych testach, znaleziono usterkę w moim aucie. Wiem że wymieniono całe przednie zawieszenie. Wiejec szczegółów nie znam.
Jak będzie auto na miejscu to mam otrzymać pełna dokumentację co zrobiono. Od razu wam powiem jak sie jeździ
--- Koniec cytatu ---
Nie ukrywam, że wszyscy czekamy z niecierpliwością na rozwiązanie Twojego problemu, który z ukrycia może i nas zaatakować.
lukasz.zst:
Wiem o tym paru użytkowników juz mnie pytało oto
Ale też jest paru użytkowników co załatwia też takie badanie komisyjne auta
[ Dodano: 2013-04-16, 20:20 ]
Witam
Przyjechało auto dziś do salonu w Mysłowicach.
Nie jeździłem nim , ponieważ umówiliśmy sie na odbiór na piątek
W centrali Hyundaia wymienili wszytko zszatkowali tylko klocki i tracze , od przegubów , po półosie, amortyzatory jest nowe. Amortyzatory są wsadzone dużo mocniejsze i nie produkcji Hyundai tylko Amortyzatory Monroe. Z tego co wiem podobno zupełnie inaczej teraz auto jeździ . Jak odbiorę auto to zaraz wam dam cynk w piątek wieczorem jak auto jeździ .
Pytałem sie w centrali Hyundai czy przewidują akcje naprawczą na ix20 , odpowiedz była NIE tylko tego samochodu dotyczyła
Dlatego tak w piątek będę go odbierał ponieważ , będą malować maskę i czujniki parkowani tam gdzie sie pojawiła rdza.
Jeśli ktoś będzie chciał zobaczyć te auto to będę w Mysłowicach o 14,15 na odbiorze auta
beazee:
--- Cytat: "lukasz.zst" ---zszatkowali tylko klocki i tracze
--- Koniec cytatu ---
Co im zrobili?
Nawigacja
[#] Następna strona